Etteplan_inissionlohja_cooperation

Etteplan suunnittelee asiakkailleen muun muassa piirikortteja, elektroniikkalaitteita ja tuotantotestereitä. Suunnitteluprojektien oleellisena osana on piirikorttien ja prototyyppien valmistaminen, jossa Etteplan hyödyntää Inission Lohjan palveluita. Projekti etenee tyypillisesti siten, että suunnitelman valmistuttua valmistustiedostot toimitetaan Etteplanilta Inissionille ja Inission hoitaa valmistuksen toimitetun aikataulun puitteissa. Pitkän yhteisen matkan varrella on ollut mittava määrä projekteja. 

– Teetämme Inission Lohjan kanssa kymmeniä projekteja vuodessa ja olemme tehneet yhteistyötä jo kahdenkymmenen vuoden ajan. Inission Lohja valmistaa meille elektroniikka prototyyppejä, enimmäkseen piirikortteja, kertoo Etteplanin liiketoimintajohtaja Tero Leppänen.

Aikaa ei ole tuhlattavaksi
Etteplanille tärkeintä koko toiminnassa on aikataulu – tuotannon ja prototyyppien valmistuksen on tapahduttava todella nopeasti ja virheettömästi. Jo päivän viive aikatauluissa voi olla kohtalokas.

– Inissionin avulla pystymme tarjoamaan prototyyppejä erinomaisella aikataululla ja se on meille kilpailuetu. Vuosien varrella olemme hioneet prosessit tehokkaaksi niin, että yhteistekeminen toimii ja turhat viiveet on saatu karsittua pois. Ketteryys ja joustavuus ovat olleet yhteistyömme lähtökohtia ja olemme yhdessä saaneet projektit joustavasti hoidettua.

– Tulevaisuudessa projektit eivät tule ainakaan vähenemään, se on varma. Päinvastoin –lisäkapasiteetista myös Ruotsin puolella on meille varmasti hyötyä. Tavoitteenamme on kasvaa jatkossakin ja näemme yhteistyön Inissionin kanssa mielenkiintoisena.

Pitkän kumppanuuden salainen ainesosa?
Leppäsen mukaan avoin ja rehellinen keskusteluyhteys on ollut avainasemassa Etteplanin ja Inission Lohjan yhteistyössä. Yhteistyö on ollut sujuvaa. Etteplanin ostohenkilöstö ja Inissionin valmistustiimi pitävät yhteyttä päivittäin ja toiminnan kehittäminen yhdessä on ollut jatkuvaa. Yhteiseen tekemiseen liittyvät asiat otetaan reilusti esiin, olipa kyse sitten työn sisällöstä, laatuasioista tai aikataulusta. Virheistä on opittu, niiden juurisyyt on selvitetty ja kehitetty toimintaa niin, että jatkossa vastaavilta voidaan välttyä.

Salaisuus ei siis ole pelkkä ainesosa, vaan kokonainen onnistumisen resepti.

Etteplanin palvelut kattavat ohjelmisto- ja sulautettujen järjestelmien ratkaisut, teollisuuden laite- ja laitossuunnittelun ratkaisut, sekä teknisen dokumentoinnin ratkaisut. Etteplanin asiakkaita ovat maailman johtavat valmistavan teollisuuden yritykset. Heidän palvelunsa parantavat heidän asiakkaidensa tuotteiden, palvelujen ja suunnitteluprosessien kilpailukykyä tuotteen koko elinkaaren ajan. Etteplanin innovatiivisen suunnittelukyvyn tuloksia on nähtävissä lukuisissa teollisuuden ratkaisuissa ja arjen tuotteissa.

Vuonna 2020 Etteplanin liikevaihto oli noin 260 miljoonaa euroa. Yhtiön palveluksessa on yli 3 400 asiantuntijaa Suomessa, Ruotsissa, Alankomaissa, Saksassa, Puolassa, Tanskassa ja Kiinassa. Etteplan on listattu Nasdaq Helsinki Oy:ssä tunnuksella ETTE.

Tutustu Etteplaniin https://www.etteplan.com/fi

 

Lisätietoja aiheesta:
Pekka Väyrynen
Managing Director, Inission Lohja
pekka.vayrynen@inission.com
+358 50 555 1516