Inission AB (”Inission”) on allekirjoittanut sopimuksen MLB Electronics Oy:n (”MLB”) 100% omistusosuuden ostamisesta.

 

Sopimus tehtiin Inissionin kokonaan omistaman tytäryhtiön Inission Lohja Oy:n kautta. Allekirjoitus tapahtui 21.1.2022 ja sen vahvistaminen 31.1.2022. Hankinta yhdistellään osaksi Inissionin tilinpäätöstä 31.1.2022 alkaen.

Kaupan myötä Inission laajentaa palveluportfoliotaan ja vahvistaa läsnäoloaan Suomessa. Kaupalla arvioidaan olevan positiivinen vaikutus Inissionin liikevaihtoon ja liikevoittoon (EBIT) vuonna 2022.

Lue tiedote

MLB Electronics Oy
Vuonna 1977 perustettu MLB on yksi Suomen kokeneimmista EMS-sopimusvalmistajista, jonka laajat palvelut kattavat koko valmistusprosessin. Lohjalta toimiva yritys työllistää 45 henkilöä ja asiakasporfolio on hyvin hajautettu sisältäen asiakkaita teollisuudesta, terveys- & energiateknologiasta.

Entistä laajempi tuote- ja palvelutarjooma
Yrityskaupan myötä MLB pystyy parantamaan tuote- ja palvelutarjoomaansa sekä nykyisille että uusille asiakkaille Suomessa. Inission puolestaan laajentaa asiakaskuntaansa, lisää osaamista, kapasiteetteja ja resursseja. Tavoitteena on EMS liiketoiminnan kasvattaminen Suomessa ja yritysosto tasapainottaakin Inissionin asiakasporfoliota. Yrityskaupan jälkeen MLB on Inission Lohjan tytäryhtiö. Inission Lohja Oy:n toimitusjohtaja Pekka Väyrynen tulee seuraamaan Rainer Backmania yrityksen toimitusjohtajana muiden vastuidensa lisäksi. Muutoin MLB jatkaa toimintaansa nykyisissä toimitiloissaan ja nykyisellä organisaatiollaan. Keskipitkällä aikavälillä yhtiöt sulautetaan hyödyntämään toistensa tarjoamia synergiaetuja.

Pekka Väyrynen, toimitusjohtaja, Inission Lohja
– Me Inission Lohjalla olemme erittäin iloisia nähdessämme Inissionin laajentuvan Suomeen MLB:n hankinnan myötä. Tiedämme MLB:n olevan yksi Suomen tunnetuimmista EMS-palveluntarjoajista. Yhdessä keskitymme entistä enemmän korkeaan teknologiaan ja tarjoamaan koneenrakennusteolisuudelle keskittyneitä huippuluokan ratkaisuja.

Rainer Backman, toimitusjohtaja, MLB Electronics Oy
– Olemme yksi alamme kokeneimmista toimijoista, jotka tarjoavat elektroniikan valmistuspalveluita. Olemme työskennelleet asiakkaidemme kanssa 45 vuotta. Yhdistämällä vahvuutemme Inissionin vahvuuksiin, pystymme palvelemaan asiakkaitamme entistä tehokkaammin ja tarjoamaan laajemman palveluvalikoiman. Katsomme tulevaisuuteen suurella innolla.

Lisätietoja
Pekka Väyrynen, toimitusjohtaja, Inission Lohja Oy
+358 50 555 1516
pekka.vayrynen@inission.com

Rainer Backman, toimitusjohtaja, MLB Electronics Oy
+358 400 475 500
rainer.backman@mlb.fi

Inissionista
Inission on Pohjoismaiden johtava kokonaistoimittaja, joka tarjoaa vaativille teollisuusasiakkaille elektroniikkatuotteiden valmistus- ja logistiikkapalveluita. Olemme auttaneet kehittämään ja valmistamaan korkealaatuisia elektronisia ja mekaanisia tuotteita jo 35 vuoden ajan. Palvelumme kattavat tuotteen koko elinkaaren kehityksestä ja suunnittelusta teollistamiseen, volyymituotantoon ja jälkimarkkinoihin.

Inission on listattu Nasdaq First North -listalla Nordic Certified Adviser AB:n kanssa sertifioituna neuvonantajana.