Xavier-leon-BrinjaXavier Leon, Brinja AB:n perustaja ja Inissionin innovaatiopalkinnon 2022 voittaja.

Inissionin vuoden 2022 innovaatiopalkinnon voittaja julkistettiin 10.11.2022. Finaali järjestettiin Ny Teknikin kuuluisan 33-listan-tapahtuman live-lähetyksessä. Kyseessä on Ruotsin ensimmäinen ja vanhin startup-lista, joka juhlistaa Ruotsin 33:a lupaavinta startup-yritystä tuomalla yhteen aktiivisia pääomasijoittajia, vakiintuneita tekniikan alan toimijoita sekä lupaavia yrittäjiä.

Finaalissa kolme vahvinta osallistujaa kilpailivat miljoonan Ruotsin kruunun arvoisista Inissionin kehitys- ja valmistuspalveluista. Avsalt osallistui kilpailuun virtaavasta vedestä ioneja ja varautuneita pienmolekyylejä poistavalla innovaatiollaan, Brinja rakennustyömaille suunnitellulla IoT-alustalla ja Wavr Tech digitaalisella kaksosella, joka saa virtansa vaatteisiin kiinnitetyistä liiketunnistimista. Kaikki kolme innovaatiota olivat erittäin oivaltavia ja toteuttamiskelpoisia, ja niiden markkinapotentiaali ja uutisarvo olivat korkeat.

Finalistit kohtasivat tuomariston, johon kuului tänä vuonna Inissionin, Almin, Nordean ja Ny Teknikin edustajia, Leijonan luola -tyyppisessä asetelmassa. Ennen kuin tuomaristo julkisti palkinnon voittajan, yleisö pääsi valitsemaan oman suosikkinsa. Katsojapalkinto oli suuruudeltaan 50 000 Ruotsin kruunua, ja äänestyksen päätyttyä katsojien suosikiksi nousi Avsalt.

Lopuksi tuomaristo julisti Inissionin vuoden 2022 innovaatiopalkinnon voittajan seuraavin perusteluin:

“Tämänvuotinen voittaja on kehittänyt tuotteen, joka on erittäin kekseliäs ja jolla on valtava markkinapotentiaali. Kyseessä on älykäs ja vaivaton innovaatio, joka alentaa kustannuksia, parantaa hallintaa ja lisää turvallisuutta. Kaikki tämä puhelinsovelluksen kautta.”

Brinja AB:ta edustanut Xavier Leon voitti kilpailun rakennustyömaille suunnitellulla IoT-alustallaan. Hän vastaanotti miljoonan Ruotsin kruunun arvoisen sekin konfettisateessa ja yleisön hurratessa taustalla. Brinja osallistui myös viimevuoden finaaliin, mutta joutui silloin pettymään. Tänä vuonna yhtiö sai haluamansa.

– Voitto tuntui epätodelliselta. Ajoitus on täydellinen, koska etsimme parhaillaan toimittajia. Voitto ratkaisee monia kohtaamiamme haasteita, kertoi Brinjaa edustanut Xavier Leon.

Mitä ajattelet Inissionin innovaatiopalkinnosta?

– Kyseessä on loistava kilpailu, johon kannustan kaikkia hakemaan ensi vuonna mukaan. Kilpailun mukanaan tuomalla huomiolla ja tuella on valtava merkitys meidän kaltaisillemme pienyrityksille. Tällaisia kilpailuja pitäisi olla enemmän, sanoo Xavier lopuksi.

Inissionin innovaationpalkinto jaettiin tänä vuonna yhdeksättä kertaa. Kilpailun tavoitteena on auttaa yrittäjiä ja ideoita kasvamaan ja menestymään, mutta myös tuoda esille ruotsalaista elektroniikkatuotteita valmistavaa teollisuutta. Ensi vuonna kilpailu täyttää kymmenen vuotta. Pysy ajan hermolla osoitteessa www.inission.com

jury

Tuomaristo. Vasemmalta: Christian Isberg (Almi), Per Malm Danielson (Ny Teknik), Anders Backman (Nordea) ja Olle Hulteberg (Inission).

Nicolaas Boon, Johan Stäfholm ja Olle Hulteberg

Vasemmalta: Nicolaas Boon, Johan Säfholm (Avsalt) ja Olle Hulteberg (Inission).

Wavr Tech

Wavr Tech. Vasemmalta: Patrik Zayas ja Samuel Zayas.

Inissionista

Inission on menestyvä kokonaistoimittaja, joka tarjoaa vaativille pohjoismaisille teollisuusasiakkaille valmiita ja erittäin korkealaatuisia elektroniikka- ja mekaniikkatuotteita. Palvelumme kattavat tuotteen koko elinkaaren aina kehityksestä ja suunnittelusta teollisen tuotannon aloittamiseen, volyymituotantoon ja jälkimarkkinointiin. Yhdessä logistiikkapalveluiden sekä joustavuuteen, asiakaskohtaiseen kustomointiin ja lyhyisiin toimitusaikoihin perustuvan tuotannon kanssa tämä tekee palveluistamme erittäin kilpailukykyisiä. Inissionin tuotantoyksiköt sijaitsevat Tukholmassa, Värsteråsissa, Boråsissa, Munkforsissa ja Malmössä (Ruotsissa), Løkken Verkissa (Norjassa), Lohjalla (Suomessa) sekä Lagedissa ja Tallinnassa (Virossa). Inission on listattu Nasdaq First North -markkinapaikalla.