Nadežda Dementjeva aloittaa Inission Tallinn OÜ:n toimitusjohtajana 1.11.2022. Nadežda siirtyy tehtävään Ensto Building Systems OÜ:stä, jossa hän toimi tehdaspäällikkönä ja hallituksen jäsenenä. Vankka kokemus tuotannon suunnittelusta, yrityshallinnosta ja tuottavuuden maksimoinnista antaa hänelle loistavat lähtökohdat ohjata Inission Tallinnaa menestyksekkäästi eteenpäin sen kasvupolulla.

 

Nadežda varttui Jõhvissä noin 170 km Tallinnan itäpuolella. Hän kuvailee itseään positiiviseksi ja energiseksi ihmiseksi, joka on aina valmis venymään auttaakseen ja tukeakseen muita. Ennen Inissionille siirtymistään hän työskenteli Ensto Groupissa.

– Aloitin Ensto Ensekillä tuotantopäällikkönä vuonna 2017 ja työskentelin Ensto Groupissa yhteensä viiden vuoden ajan. Viimeisimpänä työskentelin Ensto Building Systems OÜ:n tehdaspäällikkönä ja hallituksen jäsenenä. Olen näiden viiden vuoden aikana ollut mukana monissa menestyksekkäissä hankkeissa tiimini kanssa, joista tärkeimpiä ovat uuden tehtaan pohjakaavan suunnittelu sekä tuotanto- ja varastotilojen laajennus. Näiden hankkeiden ansiosta tuotantolaitokselle myönnettiin Vuoden tehdas 2022 -palkinto ja minut asetettiin ehdolle Vuoden teollisuusjohtaja 2022 -palkinnon saajaksi.

Ennen Enstoa Nadežda työskenteli Eesti Energiassa lähes 15 vuoden ajan eri tehtävissä. Hän on myös toiminut tutkijana Tallinnan teknillisen yliopiston luonnonsuojelun tiedekunnassa, ja hänellä on tohtorin tutkinto lämpötekniikan alalta sekä maisterin tutkinto kansainvälisen liiketoiminnan johtamisen alalta.

Mitkä ovat parhaat työhösi liittyvät ominaisuutesi?

– Olen päättäväinen ja vastuuntuntoinen, mutta tärkein vahvuuteni on ehdottomasti kokemukseni tuotannon suunnittelusta, yrityshallinnosta ja tuottavuuden maksimoinnista. Uskon myös ihmisten kautta johtamiseen ja toivon, että toimin hyvänä esimerkkinä muille.

Mitä toimitusjohtajan tehtäviisi kuuluu?

– Olen tehtävässäni yleisvastuussa päivittäisestä toiminnasta, mukaan lukien strategia, prosessit, budjetointi, henkilöstö, P&L-vastuu, ja toiminnan suorituskykymittarit. Olennainen osa tehtäviäni on varmistaa, että johtaminen on kustannustehokasta ja toiminta oikea-aikaista, jotta asetetut suoritustavoitteet on mahdollista saavuttaa, ja että yhteistyö Inissionin liiketoimintayksiköiden ja toimipaikkojen välillä on sujuvaa. Pidän työssäni eniten henkilöstöjohtamisesta sekä vastuiden laajasta kirjosta.

Oliko Inissionissa jotakin erityistä, joka herätti kiinnostuksesi?

– Inissionilla on selkeä strategia ja suuret, mutta kuitenkin realistiset, suunnitelmat ja tavoitteet, joilla yrityksestä tehdään parempi ja tuottoisampi.

Mitkä tekijät ovat mielestäsi tärkeitä yrityksen toimivuuden kannalta?

– Oikeat ihmiset oikeissa tehtävissä, ammattimaisuus sekä sujuvaan kommunikointiin kannustava työympäristö. Näillä luodaan pohja toimivalle yhteistyölle. Johtajalla tulisi aina olla kyky nähdä kokonaiskuva ja tehdä oikeat päätökset oikeaan aikaan.

Millaisia työn ulkopuolisia mielenkiinnonkohteita sinulla on?

– Vapaa-aikani menee enimmäkseen lasteni urheilu- ja muiden vapaa-ajan harrasteiden parissa, mutta jos saan varastettua hetken omaa aikaa, tartun mielelläni siveltimeen. Opiskelen parhaillaan Viron taideakatemiassa.

 

Kiitos haastattelusta ja menestystä!

 

Inissionista

Inission on menestyvä kokonaistoimittaja, joka tarjoaa vaativille pohjoismaisille teollisuusasiakkaille valmiita ja erittäin korkealaatuisia elektroniikka- ja mekaniikkatuotteita. Palvelumme kattavat tuotteen koko elinkaaren aina kehityksestä ja suunnittelusta teollisen tuotannon aloittamiseen, volyymituotantoon ja jälkimarkkinointiin. Yhdessä logistiikkapalveluiden sekä joustavuuteen, asiakaskohtaiseen kustomointiin ja lyhyisiin toimitusaikoihin perustuvan tuotannon kanssa tämä tekee palveluistamme erittäin kilpailukykyisiä. Inissionin tuotantoyksiköt sijaitsevat Tukholmassa, Värsteråsissa, Boråsissa, Munkforsissa ja Malmössä (Ruotsissa), Løkken Verkissa (Norjassa), Lohjalla (Suomessa) sekä Lagedissa ja Tallinnassa (Virossa). Inission on listattu Nasdaq First North -markkinapaikalla.