Nadežda Dementjeva, toimitusjohtaja, Inission Tallinn.

Inission Tallinn tekee merkittävän investoinnin Lagedissa sijaitsevan mekaniikkatehtaansa kehittämiseen, jonka tarkoituksena on kasvattaa metallilevytuotteiden tuotantokapasiteettia. Kahden miljoonan euron investointi kasvattaa tehtaan tuotantotehoa yli 20 prosentilla. Investointiin kuuluu muun muassa ainutlaatuinen taivutusrobotti, joka on ensimmäinen laatuaan Virossa.

 

Inission Tallinnin toimitusjohtaja Nadežda Dementjevan mukaan yrityksessä noudatetaan älykkään teollisuuden periaatteita ja keskitytään automatiikkaan ja prosessien optimointiin.

– Keskitymme innovaatioihin ja huipputason tuotantoon, joiden avulla pystymme vastaamaan asiakkaiden kasvaviin tarpeisiin ja tarjoamaan heille joustavia ratkaisuja. Investoinnin avulla kasvatamme tehtaan tuotantokapasiteettia ottamalla käyttöön uutta teknologiaa, laajennamme tuotevalikoimaamme ja varmistamme yrityksen kestävän kasvun, Nadežda kertoo.

Investoinnit kattavat kaikki tuotantoprosessin osat, esim. taivutus- ja leikkauslaitteiston sekä muita uusia käsittelylaitteita.

– Investointi ei lisää työpaikkojen määrää, mutta sen avulla kasvatetaan älykkään tuotannon osuutta. Automatisoimme ja virtaviivaistamme prosesseja, jotta työntekijämme voivat tehdä työtään älykkäämmin. Työntekijä voi esimerkiksi keskittyä vain materiaalin syöttämiseen laitteeseen, ja laite itse seuraa työvaiheen edistymistä ja tekee tuotteen vaatimat säädöt automaattisesti, Nadežda kertoo.

Lagedin tehtaalle hankitaan uusia Amadan laitteita, jotka edustavat uusinta tekniikkaa ja ovat osa älykkään teollisuuden konseptia. Investointi mahdollistaa myös Viron ensimmäisen taivutusrobotin hankkimisen, joka tekee työprosessista merkittävästi entistä nopeamman ja tehokkaamman. Uudet laitteet saapuvat Lagedin tehtaalle tämän vuoden lopussa ja ne otetaan käyttöön ensi vuoden alussa.

Tietoja Inission Tallinn OÜ:stä
Inission Tallinn OÜ:llä on tehtaat Tallinnassa ja Lagedissa ja se on osa Inission AB-yhtiötä. Viimeisen kahden vuoden aikana Inission Tallinn on kasvattanut kokonaismyyntiään ja liikevaihtoaan yli kaksinkertaiseksi. Lagedin mekaniikkatehtaalla valmistetaan monimutkaisia ja suurta tarkkuutta vaativia tuotteita ohuesta metallilevystä, jonka käyttökohteita ovat mm. tietokoneet, palvelimet, muuntoasemat ja sähkölaitteiden kotelot. Yksi tehtaan vahvuuksista on sen erinomainen toimitusvarmuus, joka on pysynyt tasaisesti 100 prosentissa ympäri vuoden. Tallinnan tehtaalla valmistetaan elektroniikkaa ja elektromekaniikkaa – sekä painettuja piirilevyjä ja laitteiden osia että laajempia, valmiita elektroniikkaratkaisuja. Inissionin tehtailla Virossa työskentelee 180 henkilöä ja tehtailta viedään tuotteita Euroopan, Aasian ja Yhdysvaltain markkinoille.

 

Lisätietoja:
Fredric Grahn, Chief Sales Officer Inission AB
fredric.grahn@inission.com
+46 705 94 11 66

Tietoja Inissionista
Inission on edistyneen teollisuuselektroniikan ja mekaniikan räätälöityjen valmistuspalveluiden ja tuotteiden kokonaistoimittaja. Palvelumme kattavat tuotteen koko elinkaaren kehittämisestä ja suunnittelusta teollistamiseen, laajaan tuotantoon ja jälkimarkkinapalveluihin. Inission toimii Ruotsissa, Norjassa, Suomessa, Virossa, Italiassa, Yhdysvalloissa ja Tunisiassa.

Inissionin yrityskulttuuri on vahva ja arvoperusteinen ja pohjautuu yrittäjähenkisyyteen ja intohimoon. Yrityksen liikevaihto oli 2 miljardia kruunua ja se työllisti keskimäärin 936 henkilöä vuonna 2022. Inission on listattu Nasdaq First North Growth Market -pörssiin.

Inissionin tarjoamat palvelut on jaettu kahteen liiketoiminta-alueeseen: elektronisten ja mekaanisten tuotteiden sopimusvalmistus toteutetaan Inission-brändin ja tehoelektroniikka ja -järjestelmät Enedo-brändin alla.