Inission muuttaa ryhmän kokonaan omistaman tehtaan Tunisiassa täyden mittakaavan EMS-toiminnaksi elektroniikan sopimusvalmistuksella. Suunnitelmien mukaan muutos valmistuu ennen kesää 2025.

Tehdas tulee täydentämään Inissionin tarjontaa tarjoamalla kilpailukykyistä keski- ja suurvolyymituotantoa  Euroopan ulkopuolella.

– Uusi tehdas hyödyttää EMS-asiakkaita, joilla on tarve kustannustehokkaalle volyymituotannolle Euroopan ulkopuolella. Investoinnit vahvistavat samalla Inission-konsernin toista liiketoiminta-aluetta Enedoa, varmistamalla sen tuotteiden valmistuksen. Samalla saadaan aikaan myös muita positiivisia vaikutuksia, kuten lyhentyneitä toimitusaikoja, parempaa tehokkuutta ja joustavuutta, kertoo projektipäällikkö Christian Löfgren.

Tausta

Enedo Oy on ollut kokonaan Inission AB:n omistama tytäryhtiö tammikuusta 2024 lähtien. Enedo on tuoteyritys, joka kehittää, valmistaa ja myy elektronisia virtalähteitä ja järjestelmiä omalla brändillään. Yhtiöllä on toimintaa Suomessa, Italiassa, USA:ssa ja Tunisiassa, jonka tehdas muunnetaan nyt täydeksi EMS-toimittajaksi.

– Markkinat etsivät kestäviä ja kilpailukykyisiä vaihtoehtoja tuotannolle Aasiassa. Inission Tunisia muodostaa vahvan vaihtoehdon asiakkaillemme Pohjois-Euroopassa pätevän työvoiman, läheisen sijainnin ja Euroopan kanssa solmittujen kauppasopimusten ansiosta.  Tunisian etuna on myös sama aikavyöhyke, mikä helpottaa yhteydenpitoa ja yhteistyötä, sanoo Inissionin markkinointijohtaja Fredric Grahn.

Tunisissa sijaitsevalla tehdas on kooltaan n. 5 000 neliömetriä, sillä on 280 työntekijää ja se sijaitsee keskeisellä paikalla vain 10 minuutin ajomatkan päässä Tunisian kansainväliseltä lentokentältä. Liiketoiminta on ISO 9001- ja 14001-sertifioitu.

Lisätietoja:
Christian Löfgren, Project manager & Business Development Manager Inission AB
christian.lofgren@inission.com
+46 736 33 97 77

Fredric Grahn, Marketing & Sales Director Inission AB
fredric.grahn@inission.com
+46 705 94 11 66

Inissionista

Inission on kokonaistoimittaja, joka tarjoaa yrityksille elektronisten ja mekaanisten tuotteiden räätälöityjä kehittämis- ja valmistuspalveluita. Palvelut kattavat koko tuotteen elinkaaren kehityksestä ja suunnittelusta teollistamiseen, volyymituotantoon ja jälkimarkkinointipalveluihin. Inissionilla on toimintaa Ruotsissa, Norjassa, Suomessa, Virossa, Italiassa, Yhdysvalloissa ja Tunisiassa.

Inissionilla on vahva arvoihin perustuva yrittäjähenkinen ja intohimoinen yrityskulttuuri, mikä johti vuonna 2023 n. 2,2 miljardin (SEK) liikevaihtoon. Inissionin palveluksessa on n. 1 070 työntekijää.

Inission on listattu Nasdaq European Growth Market First Northiin.

Inissionin tarjonta on jaettu kahteen liiketoiminta-alueeseen; Elektronisten ja mekaanisten tuotteiden sopimustuotantoon Inission-brändin alla ja tehoelektroniikkaan ja -järjestelmiin Enedo-brändin alla.

Raportit on arkistoitu osoitteeseen www.inission.com/en. 

Inission AB,
Lantvärnsgatan 4,
652 21 Karlstad,
y-tunnus 556747–1890

Tiedote on vapaa julkaistavaksi15.5.2024 klo 08:50 (CET)