Christian Löfgren Inission

Projektledare Christian Löfgren

Inission ställer om koncernens helägda fabrik i Tunis, Tunisen, till en fullskalig EMS-verksamhet med kontraktstillverkning av elektronik. Förvandlingen ska vara i mål innan sommaren 2025.

Fabriken kommer att komplettera Inissions erbjudande inom EMS genom att erbjuda konkurrenskraftig medel- och högvolymstillverkning utanför Europa.

– Den nya fabriken kommer att gynna EMS-kunder med behov av kostnadseffektiv volymstillverkning utanför Europa. De betydande investeringarna stärker även Inissionkoncernens andra affärsområde, Enedo, genom att framtidssäkra tillverkningen av dess produkter och generera effekter som sänkta ledtider, högre effektivitet och flexibilitet, säger projektledare Christian Löfgren.

Bakgrund
Efter en process som började 2021 är Enedo Oy, sedan januari 2024, ett helägt dotterbolag till Inission AB. Enedo är ett produktbolag som utvecklar, tillverkar och säljer elektroniska strömförsörjningsaggregat och system under eget varumärke. Bolaget har verksamheter i Finland, Italien, USA och i Tunisien där nu den befintliga fabriken omvandlas till en komplett EMS-leverantör.

– Marknaden efterfrågar hållbara och konkurrenskraftiga alternativ till produktion i Asien. Med geografisk närhet till Europa, kvalificerad arbetskraft och handelsavtal med Europa blir Inission Tunisien ett vasst erbjudande för våra kunder i Norra Europa. Tunisien har också fördelen av att ligga i samma tidzon, vilket underlättar kommunikation och samarbete, säger Inissions marknadsdirektör Fredric Grahn.

Fabriken i Tunis har cirka 5000 kvm yta, 280 anställda och är centralt belägen med bara 10 minuters bilfärd från Tunis internationella flygplats. Verksamheten är ISO 9001- och 14001-certifierad.

 

För mer information:
Christian Löfgren, Projektledare & Affärsutvecklingschef Inission AB
christian.lofgren@inission.com
+46 736 33 97 77

Fredric Grahn, Marknads- & Säljdirektör Inission AB
fredric.grahn@inission.com
+46 705 94 11 66

Om Inission
Inission är en totalleverantör av skräddarsydda tillverkningstjänster och produkter inom avancerad industriell elektronik och mekanik. Våra tjänster täcker hela produktens livscykel, från utveckling och design till industrialisering, volymproduktion och eftermarknadstjänster. Inission har verksamheter i Sverige, Norge, Finland, Estland, Italien, USA och Tunisien. Inission har en stark värdedriven företagskultur av entreprenörskap och passion vilket 2023 har resulterat i en omsättning på cirka 2,2 miljarder kronor med i snitt 1 100 anställda. Inission är noterat på Nasdaq First North Growth Market med Nordic Certified Adviser AB som certifierad rådgivare. Inissions erbjudande är uppdelat i två affärsområden; Kontraktstillverkning av elektroniska och mekaniska produkter under varumärket Inission och Kraftelektronik och system under varumärket Enedo. Rapporter arkiveras på https://www.inission.com/investor/.

Inission AB, Lantvärnsgatan 4, 652 21 Karlstad
Org.nr. 556747–1890

Informationen lämnades för offentliggörande den 15 maj 2024 kl. 08:50 CET.