Som ledande tillverkare av avancerad industriell elektronik är Inission Munkfors stolta över att kunna tillkännage investeringen av en ny toppmodern lacklina utformad för att avsevärt förbättra hållbarheten och livslängden på kretskort.

Skyddandet av kretskort är kritiskt i utsatta miljöer. Inission Munkfors nya avancerade lacklina ger ett tunt men ändå robust lager som skyddar känsliga elektroniska komponenter från risker såsom fukt, damm, kemikalier och temperaturfluktuationer. Det skyddande ytskiktet säkerställer att våra kunders produkter fungerar tillförlitligt även under de mest utmanande förhållanden.

– Vårt engagemang för kvalitet och excellens driver oss att kontinuerligt förbättra våra tillverkningsprocesser. Investeringen representerar ett betydande steg framåt i vår förmåga att möta behoven hos våra kunder inom olika branscher, säger Stefan Larsson, ansvarig för produktionsutveckling inom Inission.

Lackning är inte bara ett extra lager av säkerhet, det är en nödvändighet för kretskort som utsätts för tuffa miljöer. Det hjälper till att förhindra korrosion, elektriska kortslutningar och säkerställer att de elektroniska enheterna vi litar på dagligen är säkra och pålitliga.

Inission Munkfors nya lacklina är ett bevis på vårt engagemang för att leverera elektronik i världsklass. Vi ser fram emot att komma i dialog med kunder som har behov av avancerad skyddslack av kretskort.

 

Kontakt
För mer information om vår nya lacklina och hur de kan gynna dina produkter, vänligen kontakta Christian Löfgren, affärsutvecklingschef, Inission AB
christian.lofgren@inission.com
+46 736 33 97 77

På bifogad bild: Stefan Larsson, ansvarig för produktionsutveckling inom Inission, bredvid den nya lackmaskinen, en Asymtek 1040.

Om Inission
Inission är en totalleverantör av skräddarsydda tillverkningstjänster och produkter inom avancerad industriell elektronik och mekanik. Våra tjänster täcker hela produktens livscykel, från utveckling och design till industrialisering, volymproduktion och eftermarknadstjänster. Inission har verksamheter i Sverige, Norge, Finland, Estland, Italien, USA och Tunisien. Inission har en stark värdedriven företagskultur av entreprenörskap och passion vilket de senaste 12 månaderna har resulterat i en omsättning på cirka 2 miljarder kronor med cirka 1000 anställda. Inission är noterat på Nasdaq First North Growth Market med Nordic Certified Adviser AB som certifierad rådgivare. Inissions erbjudande är uppdelat i två affärsområden; Kontraktstillverkning av elektroniska och mekaniska produkter under varumärket Inission och Kraftelektronik och system under varumärket Enedo. Rapporter arkiveras på https://www.inission.com/investor/.

Informationen lämnades för offentliggörande den 8 december 2023 kl. 08:30 CET.