Megger och Inission – en framgångssaga

Bakgrund

Megger är en världsledande tillverkare och leverantör av prov- och mätutrustning för elkraftsbranschen och för elinstallation. Samarbetet med Inission inleddes 1986 och har växt sedan dess och idag är Megger bland Inissions största kunder. Till Megger levererar Inission i huvudsak färdiga mätinstrument men även reservdelar såsom kretskort.

En framgångssaga

Det är eftermiddag på Inission i Munkfors och det har varit en intensiv dag för Meggers inköpare Moinul Khan och hans kollegor som varit på besök på Inission under dagen. Bl.a. har aktiv problemlösning och workshop enligt LEAN stått på schemat.

Under en kort paus passar vi på att sätta oss ner med Moinul. Moinul har varit ansvarig för inköpen från Inission sedan fyra år tillbaka och han berättar:
-Samarbetet med Inission är verkligen en framgångssaga. Vi har gemensamt under de senaste åren aktivt jobbat fram en förståelse och ett logistikupplägg som slår det mesta i branschen. Våra relationer är på alla plan mycket god, det känns tryggt. Vi kör med öppna kort åt båda håll och jag känner att jag kan lita på min kontakt Niklas till hundra procent.

Som många andra kunder värderar Moinul också Inissions flexibilitet högt.
-Jag kan ändra i mitt schema i stort sett hur jag vill och genom vårt utarbetade logistikupplägg får jag önskad flexibilitet och låg lagerbildning. Tack vare mitt personliga kundteam på Inission är jag hela tiden endast ett samtal från en stor förändring.