Våra tre finalister. Från vänster, Jerry (Lintech Embbeded), Pascal (Ramabox), Jens och Dzana (wyberry technologies)

Nu är årets stora innovationstävling i elektronikbranschen avgjord! Vinnaren av Inission innovation award blev Pascal Felique med sin innovation Ramabox.

Det hela utspelades på The Evertiq Convention i Lund den 25-26 september. Inför finalen hade juryn, bestående av Johan Olsén (ALMI Företagspartner), Peter Bermann (SEB), Olle Hulteberg och Fredrik Berghel (ägare av Inission), utsett tre finalister baserat på de affärsplaner som skickats in. De värderade bidragen genom att titta på bl.a. uppfinningshöjd, unikitet, marknadspotential och nyhetsvärde. Arbetet med att utse dessa tre finalister var svårt. Att utse en vinnare skulle bli ännu svårare. Speciellt efter att juryn fått svar på sina frågor dagen innan finalen då var och en av finalisterna fick presentera sina bidrag muntligen.

Här kan ni läsa en kort sammanfattning av varje finalists bidrag.

Men till slut enades juryn och Pascals bidrag Ramabox vann årets final med motiveringen:
“Vinnaren utvecklar en produkt som kommer att driva ett paradigmskifte i vending machine-branschen. Marknadspotentialen bedöms som stor, tekniken är patenterad och företaget drivs i entreprenöriell anda.”

Till Evertiq.se berättar Olle varför vinsten fick till Ramabox.
”Pasqual har ett patent beviljat och två på gång, vilket skyddar den här innovationen på ett bra sätt – sen är det jätteroligt att det är en gigantisk marknad – det finns en enorm potential i den här idén.”

Pascal själv svarar på frågan vad en sådan här vinst betyder för ett företag som Ramabox.
”Vi har en vision som vi vill realisera och vi har snart en komplett produkt, men vi behöver en sista liten knuff för att färdigställa produkten och producera den i massiva kvantiteter. Och med denna vinst kan vi realisera detta och förändra hela varuautomatsindustrin”.

Ramabox är en universell eftermonteringslösning för varuautomater som kan konvertera vilken varuautomat som helst till en nästa generations varuautomat. Med en enkel uppgradering får automaten flera moderna funktioner, som grafiskt användargränssnitt, reklam, kontantlös betalning, fjärrövervakning och intelligent energihantering. Ramabox är lösningen för varuautomatoperatörer som vill uppgradera sina befintliga automater utan att behöva köpa helt nya.

Vinsten i Inission innovation award består av industrialiserings- och tillverkningstjänster till ett värde av 1.000.000 SEK.

Nu börjar Pascals och Inissions resa tillsammans för att förverkliga Ramabox.

(Så fort vi hinner kommer vi att lägga upp bilder från finalen)