Från vänster. Mathias Larsson, General Manager på Inission och Johan Riesten, CEO och managing director på Poltech.

Poltech och Inission fördjupar samarbetet med varandra. Ett samarbete som för Poltechs del gör att man stärker sin produktionskapacitet och som för Inissions del gör att man får möjligheten att arbeta långsiktigt med produktivitet och materialpriser.

Affären är på tre år värd runt 40 miljoner kronor och den innebär att Inission förvärvar Poltechs produktionsanläggning i Finspång och får tillgång till en komplett montageanläggning samtidigt som sex anställda övergår i Inissions regi. Dessa kommer att få fortsätta jobba i samma lokaler. Affären innebär också ett långsiktigt åtagande från Poltech vilket möjliggör för Inission att på lång sikt effektivisera produktionen och optimera kostnader på inköpt material. Verksamheten i Finspång omsätter cirka 14 MSEK/år.


I stort sett alla har sett dem. Digitala skyltar i Stockholms tunnelbanesystem som visar vilken tid och från vilken plattform nästa tåg avgår. Digitala skyltar i t.ex Karolinska universitetssjukhusets parkeringshus som visar hur många platser det finns kvar. Vissa bensinprisskyltar som finns längs vägarna över hela Sverige.

Alla har de en gemensam nämnare. POLTECH Information System AB.

Vår vision är att bli marknadsledande i norden på visuella informationssystem och försäljningen av vår produktionsenhet till Inission är ett steg i rätt riktning. Inission erbjuder ett helhetsåtagande, är snabba och står för smarta lösningar. Flexibla helt enkelt. Vi ser fram emot detta fördjupade samarbete som kommer att stärka vår produktionskapacitet då vi får tillgång till hela Inissions produktionsapparat. Det gör att vi kan klara av större affärer även i framtiden. Genom samarbetet kommer vi också kunna ge våra kunder bättre service och support så att de känner sig trygga med sina produkter långt in i framtiden. avslutar Johan Riesten, CEO och managing director på Poltech.

För Poltech möjliggör affären ett fördjupat fokus på utveckling och marknadsföring samtidigt som kostnaden för produktion kommer att minska.

– Vi på Inission ser det här som ett äkta samarbete mellan kund och leverantör. Vi har genom den här affären fått möjligheten att arbeta långsiktigt med produktivitet och materialpriser, säger Mathias Larsson, General Manager på Inission.

Om Poltech
POLTECH Information System AB utvecklar och säljer kundanpassade visuella informationssystem för kollektivtrafik, industri och offentliga miljöer. Poltech använder alla kända displaytekniker som LED, TFT, Plasma, El-mekaniska, RGB etcetera. POLTECH säljer helhetslösningar. Skyltarna är framtagna för att fungera som enskilda enheter eller som delar i ett nätverk. Poltech tillhandahåller både ett medium för att visa informationen samt lösningar för att du enkelt skall kunna hantera och uppdatera Din information, med hjälp av till exempel en mobiltelefon.
www.poltech.se

Om Inission
Inission erbjuder krävande industrikunder i Norden skräddarsydda tillverknings- och logistiktjänster för kompletta elektroniska produkter, samt utvecklar och förvaltar dessa över hela livscykeln. Inission omsätter ca 300 MSEK och har etableringar i Stockholm, Göteborg, Munkfors, Pajala och Tallinn.
www.inission.com

 

Kontakta oss för mer information:

Mathias Larsson, General Manager på Inission
070-540 24 52, mathias.larsson@inission.com

Johan Riesten, CEO och managing director på Poltech.
070-942 48 28, johan.riesten@poltech.se