Fr v. Olle Hulteberg, Rolf Siltala, Jan-Olof Håkansson, Mattias Köhler, Jessica Lennartsson, Leif Svensson, Cecilia Carlswärd, Niklas Lindh, Mathias Larsson, Fredrik Berghel och Stig Leander.

Det blev tre intensiva dagar på årets Scandinavian Electronics event på Kistamässan. En hel del folk, 4331 besökare för att vara exakt, utspridda på tre dagar enligt SEE:s officiella hemsida.

Dubbeloffert på en timme
I vår monter hade vi flertalet aktiviter. Dag 1 låg fokus på att berätta om Inspirit 2×2 2017 som är både vårt mål och vårt verktyg för att få de nöjdaste kunderna (läs Olles intressanta debattartikel om Inspirit 2×2 2017 här). Dessutom informerade vi om årets Inission innovation award som drar igång i maj.

Dag 2 och 3 låg fokus på Dubbeloffert på en timme. På en timme skulle vi med hjälp av underlag från kunden kunna erbjuda en offert plus en offert med alternativa lösningar till ett bättre pris. Det kunde bl. a. handla om ersättningskomponenter och/eller någon förändring på produkten. I offerten ingick pris och ledtid.

För att denna utmaning skulle vara möjlig krävdes ett väl sammansvetsat team och seriösa förberedelser. På plats hade vi projektledare, säljare, inköpare och tekniskt kunniga. Dessutom samarbetade vi med konsultföretaget Berotec. Vi hade också ständig kontakt med inköpare och tekniskt kunniga på Inissions fabriker i Munkfors och Pajala.

Det blev två mycket intensiva dagar för alla engagerade då vi fick in offertförfrågningar både via mail och på plats. Men samtidigt två mycket roliga dagar eftersom vi bevisade att med stort engegemang är ingenting omöjligt. På flera av offerterna lades det order direkt och sammantaget blev resultatet av dubbeloffert på en timme över förväntan.

Lyckade utmaningar som det här ger inspiration till fler utmaningar. Förhoppningsvis inte bara för oss utan även för dig. Våga utmana branschen du med.

Försäljningschef cecilia Carlswärd.

Några från offert-teamet. Mattias Köhler (närmast) och Jan-Olof Håkansson.

Mycket rörelse i Inissions monter.

Customer manager Leif Svensson var nöjd med dagen.

Vår utmaning för att få de nöjdaste kunderna.

En av kundnyttorna av inspirit 2×2 2017.

Björn Jernström, vinnaren av 2012 års Inission innovation award,
föreläste om sin innovation.

Det var många som ville veta mer om Björns innovation Smart Energy Hub.
Läs om den här.