Fr. v. Stig Leander, Claes Widell, Fredrik Berghel och Olle Hulteberg.

Inission växer. Som ett led i företagets strävan att bli en av de större EMS-aktörerna i Norden, förvärvas Montronic AB. Inission kommer i och med förvärvet att bestå av sex anläggningar – tre inriktade på kundnära verksamhet i Göteborg, Stockholm och Sösdala, samt tre större fabriker i Pajala, Munkfors och Tallinn.

Inission är en ny men ändå erfaren kontraktstillverkare i elektronikbranschen. I december 2012 förvärvades MikroMakarna i Pajala. Sedan dess har MikroMakarna utvecklats positivt och Inission förväntar sig ett liknande uppsving för Montronic.

– De positiva effekterna är många, nu täcker vi in hela Sverige. Dessutom är Montronic ett starkt varumärke i branschen och ett starkt varumärke i Södra Sverige. Tillsammans med Montronic kommer Inission att kunna ge marknaden ett ännu bättre erbjudande, säger Fredrik Berghel, CEO på Inission.

Stärkt erbjudande och en intressant region
– Fabrikerna kompletterar varandra bra, fortsätter Fredrik. Gemensamt kan Inission erbjuda kunderna en bättre geografisk närvaro, vilket är viktigt i den här branschen.

Inission får genom förvärvet en bredare finansiell bas och blir därför bättre rustat för större volymer och mer omfattande åtagande. Detta gäller också Montronic som nu får rejäla muskler för att utveckla verksamheten och kunderna. Södra Sverige har en intressant utveckling och det finns många offensiva och driftiga verksamheter där elektronik är en avgörande komponent. Montronic kan nu ta positionen som den ledande partnern i regionen.

– Branschen är under konsolidering och Inission vill vara en aktiv aktör i den processen. Detta var en av de viktigare orsakerna till att Inission blev ett noterat bolag i våras. Utmaningen är att växa med god lönsamhet vilket vi redan bevisat att vi kan, säger Fredrik Berghel.

Bred kompetens och effektiv produktion
Montronic arbetar med tillverkning av produkter innehållande modern elektronik. Montronic har 26 års erfarenhet i branschen med bred kompetens och utrustning för uppdrag från prototyp och serietillverkning till testning och leverans. Företaget omsätter ca 30 miljoner och har 25 anställda.

Säljare är Claes Widell. Claes kommer fortsatt att arbeta kvar på Montronic.

– Jag är övertygad om att Inission blir en bra ägare som kommer att ta hand om Montronic på ett utmärkt sätt, säger Claes Widell. Vi har haft flera positiva diskussioner om hur vi ska kunna utveckla verksamheten, erbjudandet och därmed våra kunder.

– Det här är lite av ett drömläge, Inission får ett tillskott som breddar kompetensen och kundbasen. Montronic som enhet i Inission kommer att bli starkare, vilket är positivt för alla parter, inte minst för kunderna, avslutar Fredrik Berghel.

Inission Montronic

Inission Montronic

Inission Montronic

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Fredrik Berghel, Koncernchef Inission
fredrik.berghel@inission.com
+46 732 02 22 10

Claes Widell, Montronic
claes.widell@montronic.com
+46 708 40 08 36


Om Inission

Inission är en lönsam totalleverantör av skräddarsydda tillverknings- och logistiktjänster inom avancerad industrielektronik. Inission utvecklar och tillverkar kompletta lösningar och komponenter för medicinteknik, fordonsindustri, mätinstrument, marin samt styr- och reglerteknik. Bolaget har verksamhet i Stockholm, Göteborg, Munkfors, Pajala och Tallinn. Inission kommer efter förvärvet att omsätta ca 300 MSEK och har ca 190 anställda. Inission är noterat på First North.