Inission Triab har sedan i april en ny Produktionschef. Det är den f.d. Scania-anställda Ali Ebrahimi som tagit över rollen. Han beskriver sig själv som lugn, strukturerad och uthållig. Ali växte upp i Karlstad och tillbringade sin tid där ända tills han gick ur gymnasiet. Han trivdes i Värmland och det känns lite som hemma nu när han är i Munkforsfabriken på besök.

Vad gjorde du efter gymnasiet?
– Jag flyttade till Linköping och började studera Industriell ekonomi på Linköpings Universitet. Därefter gick flyttlasset till Stockholm där jag fick jobb på Scanias lastbilsavdelning. Jag har alltid tyckt om att se saker produceras och monteras ihop till en färdig produkt, så jag hamnade i slutmonteringen. Jag började som processtekniker för att sedan bli produktionsledare med personalansvar. Dem sista åren tjänstgjorde jag som teknisk gruppchef med ansvar för ett dussintal hungriga processtekniker.

Varför sökte du dig till Inission?
– Jag ville fortsätta på Scania, det var en bra arbetsplats, men samtidigt ville jag se annat också. Det är svårt att på ett större bolag få en bra överblick över hur företaget drivs. Jag ville helt enkelt få mer insyn. Som Produktionschef på Inission Triab skulle jag få den chansen. Jag sökte tjänsten förra hösten och fick så småningom erbjudandet att bli Produktionschef. Jag och Niklas (VD Inission Triab) fastnade för varandra.

Hur känns det nu efter några månader på Inission?
– Det känns både roligt och spännande. Jag kan bidra med mina tidigare erfarenheter och jag känner mig redan bekväm i att ta beslut för att komma till nästa steg. Samtidigt har det förstås varit en rejäl utmaning. Jag kommer från fordonsindustrin, har hamnat i en helt annan bransch och har större ansvar än tidigare. Så visst, jag har en del kvar att lära och är lite osäker i detaljer men jag börjar komma ikapp.

Hur ser en typisk arbetsdag ut för dig?
– På morgonen brukar vi planera dagens aktiviteter. Det blir en hel del produktion, inköp, logistik och ekonomi. Resten av tiden brukar jag spendera ute i produktionen med mina fantastiska medarbetare. För att klara leveranstider och kvalitetskrav är det viktigt att se till att alla får vad de behöver och att vi alla drar åt samma håll.

Vad har du för intressen vid sidan av jobbet?
– Jag väldigt projektorienterad, för tillfället är det snickeri som gäller men nästa månad är det kanske någonting annat som fångar mitt intresse. Nuvarande projekt består i att färdigställa ett matsalsbord. Jag gillar också att resa men väldigt sällan till en plats jag besökt tidigare. Då vill jag hellre uppleva nya ställen.

Tack Ali och lycka till!

Ali Ebrahimi
Produktionschef Inission Triab
ali.ebrahimi@inission.com
+46 730 89 59 09