Fr. v. Michel Bracké och Fredric Grahn

WTS Positioning Solutions AB har valt Inission Stockholm som leverantör framför sin tidigare kinesiska partner. WTS Positioning Solutions tillverkar enheter för spårning i realtid och Inission kommer att tillverka alla deras produkter inom Traxfamiljen. För Inission är affären initialt värd 5 MSEK.

WTS Positioning Solutions AB är ett svenskt företag som tillverkar enheter för spårning i realtid med hjälp av GPS. Enheten fästs på t.ex. ett barn eller annat objekt som ska spåras och därefter visas dess geografiska läge i en app i telefonen. Marknaden för spårningsenheter med hjälp av GPS växer snabbt och i nuläget har WTS Positioning Solutions tre olika modeller att erbjuda – Trax 2G, Trax 3G och Trax 4G. Traxfamiljen har tidigare producerats i Kina men nu ska istället Inission Stockholm ansvara för produktionen.

– Vi har en tid tillbaka letat efter en partner i Europa eftersom det finns vissa utmaningar med att producera i Kina. Med Inission som partner får vi bättre kommunikation och kortare transporter men framför allt ökad flexibilitet. Nu kan vi tillverka vid behov istället för att lägga en stor order baserad på vad vi tror vi kommer sälja, säger Michel Bracké VD för WTS Positioning Solutions AB.

Vi ser tydliga tecken på att kunderna efterfrågar både geografisk närhet och en högre grad flexibilitet. Vi har skapat en stor kompetens för globala transfereringar som får goda effekter på våra kunders kapitalbindning och leveranstider, säger Fredric Grahn försäljningschef för Inission Stockholm AB.

Läs mer om WTS Positioning Solutions spårningsenheter på www.traxfamily.com


Trax-enhetens storlek i jämförelse med en telefon.


Trax-appen tillåter även Augmented Reality Tracking, d.v.s. spårning via telefonens kamera.


Tillsammans med POC vann WTS Positioning Solutions AB guld i kategorin ”Protection” under ISPO Awards 2019.

För mer information kontakta:
Michel Bracké, VD för WTS Positioning Solutions AB
Michel.Bracke@traxfamily.com
+46 707 45 95 75

Fredric Grahn, Försäljningschef hos Inission Stockholm AB
fredric.grahn@inission.com
+46 705 94 11 66

Om WTS Positioning Solutions AB
WTS Positioning Solutions ABär ett svenskt innovations- och produktutvecklingsföretag som har för avsikt att förbättra människors liv genom tillförlitliga, roliga, intuitiva och smarta produkter. WTS försöker revolutionera platsbaserade tjänster genom smart teknik och innovativ design.

Om Inission
Inission är en lönsam totalleverantör som erbjuder krävande industrikunder i Norden tillverknings- och logistiktjänster för kompletta elektroniska produkter. Vi tar gärna ansvar för utveckling och produktförvaltning under hela produktens livscykel. Genom att hjälpa våra kunder att tidigt designa produkterna på ett smart sätt och krydda produktionen med hög flexibilitet, kundanpassning och korta ledtider blir vårt erbjudande mycket konkurrenskraftigt. Inission har produktionsenheter i Stockholm, Borås, Munkfors, Malmö, Trondheim och Tallinn. Inission äger också ett säljbolag i Köpenhamn. Inission är noterade på Nasdaq First North med Stockholm CertifiedAdvisers AB (info@certifiedadviser.se, +46 707 94 90 73) som certifiedadvisor. Bolagets rapporter arkiveras under: www.inission.com/investor-relations

Inission AB: org.nr 556747-1890
Lantvärnsgatan 4,
652 21 Karlstad
www.inission.com