Thomas Frisk är Inission Västerås nya tillskott på säljsidan. Thomas har en lång bakgrund som säljare och beskriver sig själv som mål- och tävlingsinriktad och får saker att hända.

– jag började jobba med sälj redan som 12-åring då jag på ett banaskal hamnade i kiosken i hockeyarenan här i Västerås. Jag hade äldre kompisar som helt enkelt skulle släppa in mig bakvägen. Men då kom ägaren av kioskerna och undrade vem jag var. För att slippa bli utkastad sa jag att jag skulle jobba i en av hans kiosker.

Thomas läste 4-årig teknisk på gymnasiet och därefter hamnade han i lumpen där han kom att bli kompanibefäl. Efter lumpen och ett halvår på ABB Relays var det dags att se sig om i världen.

– Jag reste runt själv i 4,5 år. Det var inte helt lätt men det skulle bli lärorikt och jag tror jag kom hem som en bättre människa. Jag besökte bl. a. Australien, Fiji och USAs västkust. När pengarna började ta slut fick jag lov att jobba. T. ex. så spenderade jag ett halvår på en fiskefabrik på Island. Jag fortsatte sedan mitt äventyr i centralamerika och senare Europa. Innan jag till slut kom hem till Västerås hade jag också besökt flera länder i Asien.

Hemma i Västerås tog Thomas till vara på ett och annat han lärt sig utomlands. Bl. a. startade han ett företag och började importera. På den tiden var sidenlakan eftertraktat och kunde köpas in billigt från Kina. Efter en tid på hemmaplan började Thomas studera marknadsföring och nationalekonomi.

– Efter studierna fick jag jobb som regionchef för ett företag som sysslade med distansutbildningar. Efter det blev jag VD för ett fastighetsförvaltingsbolag. Under min tid där tog vi över hela Västerås personalstyrka inom fastighetsskötsel från det kommunala fastighetsbolaget. En ren outsourcing affär. Upplägget blev populärt och jag fick som konsult även hjälpa Bollnäsbostäder med ett liknande projekt.

Tillsammans med en kompis köpte Thomas sedan ett affärssystembolag med fyra anställda.

– Återigen var jag VD men jobbade som vanligt med sälj. När bolaget växt tillräckligt så sålde vi och gick vidare. Jag hamnade på Västerås Science Park som företagsansvarig. Där lärde jag känna över 200 företag. Bland dem fanns ett medtech-företag som utvecklar produkter för laparoskopi, dvs. titthålskirurgi. Jag började senare att jobba hos dem som VD/säljare och fick på så vis träffa kirurger över hela världen. Innan jag kom till Inission jobbade jag på Motion Control, ett elektronikutvecklingsföretag med 25 anställda.

Hur hamnade du på Inission?
– Jag fick en förfrågan och det lockade att få vara med och bygga upp en in house-verksamhet. Nu har jag jobbat för Inission i några veckor och det känns jättebra. Alla är trevliga, hjälpsamma och det är en skön men också proffsig stämning. Alla gör ett bra jobb och är engagerade.

Vad är dina bästa egenskaper du tar med dig till jobbet?
– Jag är främst driven, mål- och tävlingsinriktad och får saker att hända. Jag vet också att för att kunna sälja måste man lyssna på sina kunders behov för att sedan komma med en lösning. Kunden är det viktigaste vi har. Genom allt jag gjort har sälj varit den röda tråden. Det är det jag jobbat med oavsett bransch. Jag kan sälj.

Vi på Inission hälsar dig välkommen och lycka till!

 

För mer information kontakta:
Thomas Frisk, Säljare Inission Västerås
070-656 25 01
thomas.frisk@inission.com

Om Inission
Inission är en lönsam totalleverantör som erbjuder krävande industrikunder i Norden tillverknings- och logistiktjänster för kompletta elektroniska produkter. Vi utvecklar, konstruerar, testar och industrialiserar kundernas produkter. Vi lagerhåller, reparerar och uppgraderar dem under hela deras livstid. Genom att kombinera detta med en produktion baserad på hög flexibilitet, kundanpassning och korta ledtider blir vårt erbjudande mycket konkurrenskraftigt. Inission har produktionsenheter i Stockholm, Västerås, Borås, Munkfors, Malmö, Trondheim (Norge), Lohja (Finland), Lagedi och Tallinn (Estland). Inission äger också ett säljbolag i Köpenhamn. Inission är noterade på Nasdaq First North.