Nadežda Dementjeva, VD Inission Tallinn.

För att öka produktionskapaciteten för plåtproduktion gör Inission Tallinn en betydande investering i bolagets mekanikanläggning i Lagedi. Investeringen på 2 miljoner euro kommer att öka fabrikens kapacitet med mer än 20 %. I investeringen ingår bland annat en unik bockningsrobot, den första i sitt slag i Estland.

 

Enligt Nadežda Dementjeva, Inission Tallinns VD, följer bolaget principerna för smart industri och fokuserar på automatisering och processoptimering.

– Vi fokuserar på innovation och produktion på toppnivå för att kunna erbjuda flexibla lösningar och tillgodose kundernas växande behov. Med stöd av ny teknik kan vi att öka fabrikens produktionskapacitet, bredda produktportföljen och säkerställa företagets hållbara tillväxt, säger Nadežda.

Investeringarna inkluderar alla delar i produktionsprocessen, såsom bockning, skärning och annan ny bearbetningsutrustning.

– Satsningen innebär inte fler jobb. Däremot skapar det förutsättningar för våra medarbetare att jobba smartare genom genom automatiserade och effektiviserade processer. Operatören kan till exempel enbart fokusera på att ladda material, medan enheten övervakar arbetssekvensen och anpassar sig efter produkten, säger Nadežda.

 

Amada-utrustningen som Lagedifabriken ska investera i är det senaste inom industriell teknik och en del av smart industrikonceptet. Bland annat ingår en unik bockningsrobot, den första i sitt slag i Estland, vilket gör arbetsprocessen betydligt snabbare och effektivare. Den nya utrustningen förväntas anlända till Lagedis fabrik i slutet av året och ska enligt plan gå att använda i början av nästa år.

Om Inission Tallinn
Inission Tallinn OÜ, med fabriker i Tallinn och Lagedi, är en del av Inission AB. Under de senaste två åren har Inission Tallinn mer än fördubblat sin försäljningsvolym och omsättning. I Lagedis mekanikfabrik tillverkas komplexa högprecisionsprodukter av tunn plåt som används inom olika områden, till exempel datorer, servrar, elektriska transformatorstationer och skåp. En av fabrikens styrkor är den höga leveranssäkerheten som konsekvent legat på 100 % under hela året. I Tallinnfabriken tillverkas elektronik och elektromekanik – både kretskort, utrustningsdelar och större kompletta elektroniklösningar. Inissions Estniska fabriker sysselsätter 180 personer och exporterar produkter till europeiska, asiatiska och amerikanska marknader.

 

För mer information:
Fredric Grahn, Säljchef Inission AB
fredric.grahn@inission.com
0705 94 11 66

Om Inission
Inission är en totalleverantör av skräddarsydda tillverkningstjänster och produkter inom avancerad industriell elektronik och mekanik. Våra tjänster täcker hela produktens livscykel, från utveckling och design till industrialisering, volymproduktion och eftermarknadstjänster. Inission har verksamheter i Sverige, Norge, Finland, Estland, Italien, USA och Tunisien.
Inission har en stark värdedriven företagskultur av entreprenörskap och passion vilket de senaste 12 månaderna har resulterat i en omsättning på 2 miljarder kronor med i snitt 936 anställda. Inission är noterat på Nasdaq First North Growth Market.
Inissions erbjudande är uppdelat i två affärsområden; Kontraktstillverkning av elektroniska och mekaniska produkter under varumärket Inission och Kraftelektronik och system under varumärket Enedo.