Under Ny Tekniks 33-listan Live den 6 december utsågs den tionde vinnaren av Inission innovation award. Bland de cirka 350 deltagarna fanns Sveriges mest lovande startups, etablerade techprofiler, riskkapitalister och journalister.

I finalen tävlade tre starka bidrag om 1 miljon kronor i utvecklings- och tillverkningstjänster från Inission. Funki med sitt innovativa musikinstrument anpassat för personer med funktionsnedsättningar, Vaquita Technologies med sitt övervakningssystem som mäter vattenkvalitet i realtid och Caplyzer med sin unika elektrolysörteknik som minskar kostnaderna för produktion av grön vätgas.

Årets vinnare tillkännagavs av juryn med motiveringen:
“Årets vinnare har skapat en innovation med hög genomförbarhet och stor samhällsnytta. Med deras hjälp tas ett betydelsefullt steg mot en inkluderande värld och visar hur teknologi kan öppna upp för interaktion mellan alla människor på lika villkor. Denna bedrift gör Funki Instruments AB till värdiga vinnare av Inission Innovation Award 2023.”

Maria Svahn, medgrundare och VD på Funki kommenterar vinsten:
– Jag blev så otroligt glad och rörd. Detta är inte bara vårt pris, det är allas pris. Snart blir det lättare för alla att träffas, vara kreativa och göra aktiviteter tillsammans, med eller utan funktionsnedsättningar. Funki skapar gemenskap, glädje och sammanhållning. Avslutningsvis vill jag ge ett tips till alla nystartade företag; bara kör och ta konsekvenserna efteråt. Var också frågvis, det finns alltid någon som kan hjälpa.

Tillsammans med Ny Teknik och Nordea hölls i år Inission Innovation Award för tionde gången. Syftet med tävlingen är att hjälpa entreprenörer och idéer att växa och frodas men också att uppmärksamma den svenska industrin som tillverkar elektronikprodukter.

Läs mer om 2023 års finalister och bidrag

 

För mer information kontakta:
Fredric Grahn, Marknadsdirektör Inission AB
fredric.grahn@inission.com
+46 705 94 11 66

På bilden från vänster: Funkis VD Maria Svahn, Inissions Marknadsdirektör Fredric Grahn och Funkis CTO Josefine Hölling.

Om Inission
Inission är en totalleverantör av skräddarsydda tillverkningstjänster och produkter inom avancerad industriell elektronik och mekanik. Våra tjänster täcker hela produktens livscykel, från utveckling och design till industrialisering, volymproduktion och eftermarknadstjänster. Inission har verksamheter i Sverige, Norge, Finland, Estland, Italien, USA och Tunisien. Inission har en stark värdedriven företagskultur av entreprenörskap och passion vilket de senaste 12 månaderna har resulterat i en omsättning på cirka 2 miljarder kronor med cirka 1000 anställda. Inission är noterat på Nasdaq First North Growth Market. Inissions erbjudande är uppdelat i två affärsområden; Kontraktstillverkning av elektroniska och mekaniska produkter under varumärket Inission och Kraftelektronik och system under varumärket Enedo.

Informationen lämnades för offentliggörande den 7 december 2023 kl. 13:15 CET.