På bilden ovan fr. v. Christer Nykom ny VD Inission Munkfors, Mathias Larsson ny affärsområdeschef Inission EMS

Mathias Larsson har fått en ny roll som chef över affärsområdet Inission EMS. Som affärsområdeschef kommer Mathias att leda alla verksamheter inom koncernen som kontraktstillverkar elektronik och mekanik.

Mathias kommer senast från rollen som VD på Inission Munkfors och har dessförinnan många års erfarenhet från ledande befattningar inom olika branscher som EMS, aerospace och elastomerer.

– Att utforska kraften som alla bolag besitter och leda utvecklingen av Inissions EMS-tjänster är en spännande utmaning som jag kommer behandla med respekt. Jag motiveras av att driva förändringar, göra förbättringar och tillsammans med andra uppnå uppsatta mål. I kombination med min ledarerfarenhet och förståelse för Inissions kultur och värderingar, känner jag mig väl rustad att axla rollen som ny affärsområdeschef, säger Mathias Larsson, ny affärsområdeschef för Inission EMS.

Affärsområdet Inission erbjuder tjänster inom elektronik och mekanik som täcker hela produktens livscykel. Antalet medarbetare uppgår till drygt 700 och under 2023 låg omsättningen på cirka 1,7 miljarder kronor. Affärsområdet har nio produktionsenheter i Sverige, Finland, Norge och Estland.

– Jag är glad över att få fördjupa samarbetet med Mathias och jag har fullt förtroende för hans ledarskap och vision. Med Mathias som chef för affärsområdet Inission kan vi skapa effektivare styrning, främja samordning och synergier, samt ge en enhetlig strategisk riktning för att maximera resultat och tillväxt. Tillsammans kan vi fortsätta stärka vår position inom kontraktstillverkning av elektronik och mekanik, säger Fredrik Berghel VD Inission AB.

I samband med att Mathias tillträder som affärsområdeschef tar Christer Nykom över hans roll som VD på Inission Munkfors.

Christer har en Bachelor of Science inom elektronik och har jobbat i ledande positioner på Saab Bofors Dynamics, Ericsson och Syntronic. Senast var Christer egenföretagare och drev en konsultverksamhet som erbjöd expertis inom områden som teknisk ledning, inköp, projektimplementering och entreprenörskap.

Mathias tillträder som Affärsområdeschef från och med den 1 maj 2024, medan Christer tillträder som VD från och med den 29 april 2024.

 

För mer information:
Mathias Larsson, Affärsområdeschef Inission EMS
Mathias.larsson@inission.com
070-540 24 52

Christer Nykom, VD Inission Munkfors
christer.nykom@inission.com
079-006 42 23

Om Inission
Inission är en totalleverantör av skräddarsydda tillverkningstjänster och produkter inom avancerad industriell elektronik och mekanik. Våra tjänster täcker hela produktens livscykel, från utveckling och design till industrialisering, volymproduktion och eftermarknadstjänster. Inission har verksamheter i Sverige, Norge, Finland, Estland, Italien, USA och Tunisien. Inission har en stark värdedriven företagskultur av entreprenörskap och passion vilket 2023 har resulterat i en omsättning på cirka 2,2 miljarder kronor med i snitt 1 070 anställda. Inission är noterat på Nasdaq First North Growth Market med Nordic Certified Adviser AB som certifierad rådgivare. Inissions erbjudande är uppdelat i två affärsområden; Kontraktstillverkning av elektroniska och mekaniska produkter under varumärket Inission och Kraftelektronik och system under varumärket Enedo. Rapporter arkiveras på www.inission.com/investor-relations.

Inission AB, Lantvärnsgatan 4, 652 21 Karlstad
Org.nr. 556747–1890

Informationen lämnades för offentliggörande den 25 april 2024 kl. 08:50 CET.