Anna Pavliouk är en av två nya inköpare på Inission Triab i Stockholm. Anna är utbildad gymnasieingenjör inom elektronik som 2002 flyttade från Ryssland till Sverige. Efter att ha snabbt lärt sig svenska och läst några kurser inom produktionsutveckling och design på Malmö högskola fick hon jobb på Cervitrol, ett utvecklingsföretag inom elektronik. 2011, efter nio år i Skåne, flyttade hon och hennes familj till Stockholm där hon fick jobb på Oplana. Oplana är ett bemanningsföretag inom elektronik och det är genom dem som Anna fick upp ögonen för Inission.

– Inission Triab var en av våra kunder och jag fick veta av en av mina kollegor att de ville förstärka på inköpssidan. Jag hade fått en positiv bild av Inission och med tanke på min bakgrund inom elektronikproduktion verkade det passa mig perfekt. Efter att ha kontaktat Niklas Lindh och sedan blivit intervjuad av Stig Leander fick jag frågan om jag ville börja som inköpare på Inission Triab. Det var förstås ett glädjande besked och extra kul med tanke på att de ville satsa på en tjej som vid den tidpunkten var höggravid. Om mina förväntningar var höga innan blev de ännu högre nu.

Vad är dina första intryck?
– Jag kände mig som en del av familjen direkt. Alla var så hjälpsamma. Jag fick även ganska tidigt besöka fabrikerna i Munkfors och Tallinn. Där fick jag prata med andra inköpare och utbilda mig i hur organisationen fungerar och hur inköparna jobbar. Proffsigt och välkomnande var mina första intryck.

Vad tycker du är mest positivt med Inission?
– De tar väl hand om sina anställda. Vi utbildas, utvecklas och är väl insatta i vad som händer och sker i hela koncernen. Och trots att Inission har fabriker utspridda i hela norden känns det som man hör ihop och är en del av maskineriet.

Vad är dina bästa egenskaper som du tar med dig till jobbet?
– Jag har lätt för att lära mig och är orädd. Jag gillar nya utmaningar. Hellre gör jag något och misslyckas än att inte göra något alls.

Vad gör du helst på fritiden?
– Jag har två små barn så det är dem och min man jag umgås med mest. Långa telefonsamtal med min dotter som pluggar i Malmö är också ett stort nöje. Annars tycker jag om att promenera, titta på serier och heja tillsammans med min man när Manchester City spelar.

Tack Anna och lycka till!

 

Anna Pavliouk
Inköpare
anna.pavliouk@inission.com
+46 8 56 44 06 67