Peter Lindegren har börjat som ny Koncerninköpschef på Inission. Peter kommer från Karlstad och är utbildad maskiningenjör med bred kunskap och lång erfarenhet av inköp, logistik, försäljning och ledarskap. Peter var anställd på BAE Systems Bofors som ansvarig för affärsutveckling av industriella samarbeten och försäljningsansvarig för Sydamerika. Han har även varit Supply manager på Kvaerner Fiber/Metso Fiber och Rolls Royce samt haft rollen som VD på Wenmec AB. Inissions tidigare Koncerninköpschef har övergått till att vara VD för det förvärvade bolaget Montronic i Sösdala.

Peter sökte nya utmaningar och ville börja arbeta med inköp efter en tid som säljare. När han fick veta att Inission sökte en Koncerninköpschef låg det rätt i tiden. Dessutom hade han fått en positiv bild av Inission sedan tidigare. Då han tidigare var på Wenmec reste han och ledningen till Inissions Munkforsfabrik för att ta studera hur ett föredömligt lean-arbete går till.

– Jag såg att Inission var en attraktiv arbetsgivare med bra värderingar och sökte jobbet. Ett visst samtycke uppstod eftersom jag fick tjänsten. Jag är praktiskt lagd och gillar ordning och reda. Har en lång erfarenhet inom inköpsutveckling. Jag tror att jag kan tillföra koncernen en hel del genom att bidra till affärsmässighet och utveckling av inköpssidan. Först får jag börja med att kartlägga var koncernbolagen står, göra konkreta handlingsplaner och utforska möjligheterna inom inköpsområdet. Jag ser också fram mot att lära känna nya kollegor på Inissions alla fabriker.

När Peter inte jobbar gillar han att resa, cykla och umgås med familjen. Han gillar även att fiska, då helst från sin båt på sjön Alstern.

Peter Lindegren, Chief Purchasing Officier
peter.lindegren@inission.com
+46 702 38 74 56