Inission har fått förtroendet att producera och leverera LumenRadios banbrytande trådlösa styrsystem för ventilations- och klimatanläggningar. Kontraktet är långsiktigt och för Inission är det en affär värd ca 50 MSEK.

”För inission är detta en strategisk affär med stor betydelse. Vi kommer att göra allt från inköp och tillverkning till tester av produkter och packning i unikt kundemballage för direktleverans till LumenRadios slutkund. Huvuddelen av tillverkning och distribution står vår fabrik i Tallinn för. Vi kommer även att tillgodose vår kunds lokala behov för flexibel produktion och kommunikation även i Sverige. Den första leveransen sker inom kort och vi räknar med att vara uppe i full takt i början på nästa år. Det här är ett samarbete som bygger på ett bra och långsiktigt förtroende för varandra”, säger Rolf Siltala, Platschef på Inission Göteborg.

”Vi på LumenRadio ser mycket ljust på framtiden. Marknaden för ultratillförlitlig trådlös radiokommunikation expanderar och vi är glada över att ha Inission som totalleverantör. Vi har sedan tidigare jobbat med Inission och vi värdesätter deras engagemang, flexibilitet och förmåga att kunna hjälpa till med hela processen. Inission har under stor press och litet utrymme för fel säkerställt att produktionen kommit igång på ett betryggande sätt”, säger Alexander Hellström, VD på LumenRadio.


NYA AFFÄRSMÖJLIGHETER

LumenRadio är en global partner inom trådlös kommunikation. De har lett utvecklingen av trådlösa system inom belysningsbranchen och erbjuder idag även innovationen Mira, en extremt tillförlitlig trådlös plattform för produkter inom IoT och M2M. Med Mira kan LumenRadio tillämpa sin patenterade trådlösa teknologi inom fler områden såsom energiövervakning, sensorapplikationer och fastighetsautomation.

LumenRadio  fokuserar på att tillhandahålla den mest tillförlitliga, skalbara, och kostnadseffektiva trådlösa plattformen på marknaden. Tillsammans med en producent och leverantör av ventilations- och klimatsystem, har LumenRadio utvecklat en produkt som bland annat sänker installationskostnaderna och installationstiden samt gör klimatsystemet enklare att underhålla och uppgradera för alla fastighetsägare.


För mer inforamtion kontakta:

Rolf Siltala, Platschef Inission Göteborg
rolf.siltala@inission.com
tel. 0737 19 63 38


Om Inission

Inission är en totalleverantör för skräddarsydda tillverknings- och logistiktjänster inom avancerad industrielektronik. Koncernen består av moderbolaget Inission AB samt de helägda dotterbolagen Inssion TRIAB AB och Inission Skeab AB i Stockholm, Inission Göteborg AB, Inission Munkfors AB, Inission Pajala AB, Inission Montronic AB i Sösdala, Inission Malmö AB, Inission København ApS, Onrox Borås samt det estniska bolaget Inission Tallinn OY. Inission omsätter ca 610 MSEK, har ca 340 anställda och är noterat på Nasdaq First North.