Inission Munkfors AB har sedan i november en ny Sales Manager. Han heter Jan Wikström och är uppväxt i Råda några mil norr om Munkfors, men har sedan 1994 bott i Sunne. De senaste 10 åren har han jobbat på NOTE, bl.a. som Business Development Manager och Sales Manager. Jan har också ett förflutet på Inission Munkfors. På den tiden företaget hette EDC jobbade Jan på fabriken i ca 10 år.

– Det är kul att vara tillbaka, särskilt när man känner sig så välkommen. Jag känner säkert hälften av de som jobbar här och stämningen är på topp.

Hur hamnade du på Inission Munkfors igen?
– Jag har varit intresserad av företaget under en tid men det har egentligen inte passat tidigare. Men jag har följt Inissions framsteg de senaste åren och har imponerats av företagets framåtanda och nytänkande. INXS, Dubbeloffert på en timme, Inission innovation award och alla förvärv man gjort de senaste åren är tydliga exempel på det. Dessutom har man satt tydliga och utmanande mål och visioner. Det här i kombination med att jag var hungrig efter nya utmaningar resulterade i kontakt med Håkan (Rååd, VD Inission Munkfors AB). Efter några möten, flertalet mail och telefonsamtal var det klart. Vi har samma syn på mycket och delar många värderingar så processen gick ganska fort.

Vad är dina första intryck efter en dryg månad på Inission?
– Som sagt, det känns jättebra. Det finns ett driv i företaget och kundfokuset är stort. Alla är hjälpsamma och engagerade, stämningen är på topp och det är högt i tak. Personalen får respons på sina åsikter och idéer, något jag anser är en förutsättning för en fungerande arbetsplats. Det är inspirerande att få vara med på det här tåget.

Vad är dina bästa egenskaper du tar med dig till jobbet?
– Jag är bra på att skapa förtroende hos kunderna. Jag tror även att min positiva inställning kan bidra till gladare medarbetare vilket i slutändan leder till att vi gör ett bättre jobb.

På sin fritid gillar Jan att spendera tid med sin familj och vänner. Det blir en hel del friluftsliv i skog och mark, resor, skidåkning och fiske.

– För tillfället tränar jag en hel del också. Det första som hände när jag klev in genom dörren på Inission Munkfors var att Leif (Svensson, Manager of Sales Inission Munkfors AB) berättade att jag var med i en träningstävling. Den som tränar mest under 10 veckor vinner. Ett roligt vid-sidan-av-initiativ. Sådant som också skapar en god stämning på arbetsplatsen.

Tack och lycka till Jan!

Jan Wikström är Sales Manager på Inission Munkfors. I hans arbetsuppgifter ingår bl.a. att sköta kontakten med flera av Inissions befintliga kunder men också att bearbeta nya kunder.

Jan Wikström
Sales Manager, Inission Munkfors AB
jan.wikstrom@inission.com
+46 703 71 58 68