Inission Munkfors har sedan i slutet av augusti en ny Ekonomichef. Han heter Magnus Jansson och kommer ursprungligen från Stenungsund, norr om Göteborg. Magnus visade redan som liten ett stort intresse för siffror och ekonomi.

– Mina föräldrar brukar berätta att de tidigt misstänkte att jag skulle arbeta med ekonomi som vuxen. Detta för att jag som liten brukade räkna i sömnen och för att jag växlade mina sparpengar med dem var och varannan dag. Jag älskade också spel som Monopol och Finans och jag började intressera mig för fonder redan som 7-åring.

Det var därför ingen överraskning att Magnus började läsa vidare inom ekonomi och till slut hade en magisterexamen i Redovisning och styrning från Karlstads Universitet. Efter studierna började han som förvaltare och arbetade sedan vidare som områdeschef på Balder i Karlstad. Den sista tiden på Balder arbetade han som förvaltningsstöd med placering på huvudkontoret i Göteborg. Därefter anslöt sig Magnus till Ernst & Young där han jobbade som revisor.

Kände du till Inission innan du sökte anställning?
– Ja till viss del. Sedan min tid på Ernst & Young kände jag till Olle och Fredrik. Jag uppfattade dem som driftiga och när jag fick arbetsbeskrivningen från testhuset blev jag intresserad och tog chansen.

Vad är dina första intryck efter knappt två veckor på Inission?
– Det är god ordning och trivsamt. Jag är dessutom mycket imponerad av produktionen. Jämfört med andra verksamheter är det lugnt, tystlåtet och rent. I bolaget generellt tycker jag att det finns en trevlig och proffsig attityd.

Dina bästa egenskaper du tar med dig till jobbet?
– Jag tycker att jag har en god förmåga att förstå sammanhang. Jag kommer också att bidra med en positiv inställning och ett stort engagemang.

Välkommen och lycka till Magnus!

För mer information kontakta:
Magnus Jansson, Finance & HR Manager
magnus.jansson@inission.com
Direct: +46 563 54 05 52
Mobile: +46 702 51 37 98