Leif Svensson, ny VD på Inission Malmö

Under 2017 har Inissions bolag i Malmö och Sösdala samlokaliserats till en enhet. Detta jobb har nu avslutats och bolaget går nu in i nästa fas, att jobba med intern effektivitet och kundnöjdhet. Nuvarande VD Stefan Jönsson som har haft ansvaret för samlokaliseringen har nu signalerat att han vill komma närmare försäljning och marknad. Stefan kommer att fortsätta inom Inission med inriktning mot Inissions större globala kunder. Med många års erfarenhet inom Inission tar nu istället Leif Svensson över rollen som VD med start 1 januari.

– Leif var ett lätt val. Han har både lång och bred erfarenhet av EMS-branschen och har arbetat på många roller inom Inission. Han kommer senast från jobbet som Säljchef på Inissions framgångsrika Munkforsfabrik. Detta blir ett naturligt karriärsteg för Leif och han är mycket taggad inför uppgiften. Med sin erfarenhet och personliga kvalitéer kommer Leif bidra till Inission Malmös fortsatta utveckling, säger Björn Lifvergren, VD Inission.

Hur känns det?
– Jättekul och jag ser fram emot att få börja jobba med mina nya kollegor. Inission Malmö är en mycket kompetent fabrik. När koncernledningen ställde frågan var det egentligen aldrig någon tvekan. Tanken på att ha ansvar över en hel fabrik har grott de senaste åren och det är en spännande utmaning. Jag har jobbat inom Inission i snart 20 år och ser fram emot denna utmaning.

Vad kan du som VD på Inission Malmö bidra med?
– Jag är en prestigelös person som gillar när man kan ha ett öppet arbetsklimat med högt i tak och nära till skratt. Sedan tror jag på transparens och teamarbete så det kommer jag ta med mig in i den nya rollen. Jag är också lösningsorinterad och lägger stort fokus på kunderna, avslutar Leif Svensson, blivande VD Inission Malmö.


Leif Svensson börjar som VD på Inission Malmö den 1:a januari. Fram tills dess går Björn Lifvergren, VD Inission AB, in som tillförordnad VD i dotterbolaget.

För mer information kontakta:
Björn Lifvergren
+46 703 22 63 23
bjorn.lifvergren@inission.com

Leif Svensson
+46 702 92 93 41
leif.svensson@inission.com