Stefan Henriksson är sedan mitten av april ny Sales Manager på Inission Munkfors. Stefan kommer senast från tyska AEMtec GmbH där hans roll var att hitta nya kunder samt bidra med sin tekniska expertis i nya projekt. Nu ser han fram emot att stärka och utveckla Inission Munkfors marknadsavdelning.


Stefan är uppväxt i Östra Ämtervik, någon mil utanför Sunne i mitten av Värmland där han tidigt upptäckte ett intresse för teknik. Under gymnasietiden läste han fyraårig teknisk linje följt av ytterliggare ett år i arméns tekniska skola där fokus låg på elektronik, hydralik och mekanik.

– Det lät spännande. Armén ville ha teknisk kompetens för utbildning på deras vapensystem och för mig innebar det att jag bl. a. fick lära mig allt om eldledningssystemet i en Haubits artilleripjäs. Det blev också inkörsporten till mitt första jobb på Bofors i Karlskoga där jag var med och utvecklade vapensystem.

Stefan blev kvar på Bofors i sju år och under de sista tre åren läste han dessutom elektronik/data på Örebro Universitet på halvfart. Sedan gick flyttlasset hem till Sunne där Stefan började på Trienta elektronik som vice produktionschef och ansvarig för testavdelningen.

– Där blev jag kvar i sex år tills jag återigen hamnade i försvarsindustrin. Som konsult åt Cap Gemini/Sogeti tillbringade jag sex år med realtidsprogrammering av vapensystem för SAAB Dynamics.

Kund- och säljfokus
Utöver sitt tekniska kunnande har Stefan alltid haft ett stort kund- och säljfokus. Han har bl. a. varit med som tekniskt kunnig vid kundbesök och alltid bistått marknadsavdelningarna vid tekniska frågor. Men fokuset på sälj tog fart på allvar i och med hans nästa roll som vice produktionschef på NOTE där han också var projektledare i tekniska kundprojekt. Med tiden gick arbetet mer och mer över till kundansvar.

– Jag skulle vilja säga att min tekniska bakgrund är min största styrka i rollen som säljare. Att veta hur en produkt är uppbyggd och fungerar gör det lättare för mig att paketera en bra affär. Kunderna känner sig också mer trygga när de vet att de snabbt kan få svar på sina frågor.

Innan Stefan anslöt sig till Inission jobbade han på tyska AEMtec GmbH, ett bolag mer inriktat på ingenjörstjänster och duktiga på mikroelektronik (kretsar som inte är kapslade, t.ex. elektronik i hörapparater). Där blev hans roll än mer inriktad mot kunder när han som Business Developement Manager fick ansvar för den nordiska marknaden samt England.


Varför var Inission intressant?
– Det fanns flera anledningar, t.ex. att jag nu som stationerad på Inissions Munkforsfabrik får närhet till produktionen. Jag behöver inte boka ett flyg för att besöka fabriken. Nu har jag koll på produkterna och dess utveckling från morgon till kväll. Sedan tycker jag att det speciellt att sälja något som är producerat i Sverige. Jag har också en hel del erfarenheter som kommer väl till pass inom Inission.


Till sist, vad har du för intressen vid sidan av jobbet?

– Jag brukar ladda batterierna genom att umgås med familjen hemma på släktgården i Östra Ämtervik. Jag tycker också om att göra saker utomhus t.ex jaga, fiska, ta hand om skogen och gården. Jag gillar även att åka alpint. Mina barn har tävlat så jag har nog sett Sveriges alla skidanläggningar vid det här laget.


Vi på Inission hälsar dig välkommen och lycka till!

Stefan Henriksson
Sales Manager
stefan.henriksson@inission.com
0563 – 54 05 63