En Inission-klunga ca 15 km från start. I täten ser vi Inissions Marknadschef Olle Hulteberg.

Den 22-23 september arrangerades Klarälvsloppet för andra året i rad och på nytt ställde Inission upp som stolt sponsor. För trots hårda vindar blev tävlingen en succé både publikmässigt och enligt åkarna själva som hyllade arrangemanget. Totalt deltog ca 1100 varav 550 i rullskide-klassen, vilket nästan är en fördubbling mot fjolårets ca 600 deltagare. Nu är Klarälvsloppet på god väg mot att bli världens största rullskidelopp.

Klarälvsloppet genomförs på Klarälvsbanan, en 90 km bilfri naturupplevelse som intill Klarälven slingrar sig rakt ner genom det värmländska landskapet. Den börjar i Uddeholm i norr, tar sig söderut förbi Inissions fabrik i Munkfors och slutar i Karlstad. Tävlingen har både en motions- och tävlingsklass och det tävlas inte bara i rullskidor utan också i cykel och löpning.

På lördagen entrade cyklisterna Klarälvsbanan och Inission hade många representanter i spåret, inte bara från Värmländska Munkforsfabriken utan också från Borås- och Malmöfabrikerna. När alla kommit i mål avslutades dagen med mat och dryck. Klarälvsloppet visade sig bli ett trevligt tillfälle att inom koncernen lära känna varandra lite bättre.

Läs mer om Klarälvsloppet via SVT eller Klarälvsloppet.se


Inission redo för start i Uddeholm.


Inission Munkfors Ekonomichef Magnus Jansson (t.h.) var den första hos Inission att passera Myra station, ca 15 km från start.


Vätskepåfyllning vid Gamla bruksområdet i Munkfors, ca 30 km från start.


Nöjda Inissionmedarbetare efter dryga 90 km på cykel.


På söndagen entrade rullskideåkarna Klarälvsbanan. Här ser vi Inissions spurtportal i Munkfors. Som slutlig segrare i Klarälvsloppet fick vi se Anton Karlsson som passerade mållinjen först efter en rafflande slutspurt mot norske Stian Hoelgaard och lagkamraten Oskar Kardin.