Leo Šunjić är produktionstekniker och utbildad maskintekniker från Uppsala Universitet. Ett självklart val för Leo eftersom han redan som liten visade ett stort intresse för teknik.

– Intresset för teknik började någon gång på lågstadiet. Jag och mina kompisar samlade hårddiskar, byggde om datorer och spelade dataspel. Det var oftast hos mig vi höll till eftersom det bara var jag som hade bredband.

Efter studierna bosatte han sig i Uppsala och träffade även sin nuvarande fru där.

– Jag började jobba på Leab Elektronik i Uppsala. Först som lödare, sedan som produktionsledare, producktionschef och kundkoordinator. Jag ansvarade för all teknisk dokumentation och det var här jag lärde mig Monitor, affärssystemet som Inission använder sig av. Mot slutet av min karriär på Leab var jag Key Account Manager tillsammans med VDn. Efter 10 år på Leab hade jag samlat på mig en mängd erfarenheter och var redo för nya utmaningar.

Leo flyttade till Stockholm och började jobba som Key Account Manager på Akriform, ett företag som sysslar med bl. a. akryllösningar för konsumentindustrin. Hans tid på Akriform varade 1 år.

– Jag ville tillbaka till det jag är bra på, elektronik. Så när Inissions Stockholmsfabrik sökte en produktionstekniker tog jag chansen.

Vad är dina första intryck av Inission?
– Ordning och reda, precision, kvalité och trevligt folk. Det känns även tryggt att mina kollegor är proffesionella och vet vad de sysslar med. Man kan komma rakt in i ett samtal utan att behöva förklara.

Vad är dina bästa egenskaper som du tar med dig till jobbet?
– jag är stresstålig och kan bolla fler saker samtidigt. När det krävs snabba puckar då skiner jag. Jag har även stor erfarenhet av beredning och kan konvertera gamla system till Monitor.

På Inission, vad är din titel och arbetsuppgifter?
– Jag är Produktionstekniker och min uppgift är att förbättra och förenkla produktionen. Jag ingår i både Teknik- och NPI-gruppen samt jobbar med systemuppdatering och vård av MPS-systemet. Jag jobbar också med dagliga ändringar, bereder in alla nya jobb, gör offerter och svarar på tekniska frågor.

Vad har du för intressen vid sidan av jobbet?
– Jag har nyligen tagit jägarexamen så det ska bli spännande när jag och svärfar ska upp till Mora på älgjakt. Annars gillar jag att umgås med min fru och mops. Vi tar ofta långa promenader och lagar god mat tillsammans.

Tack och lycka till Leo!

För mer inforamtion kontakta:
Leo Šunjić, Produktionstekniker Inission Stockholm AB
leo.sunjic@inission.com
+46 8 56 44 06 59