Sedan i slutet av september har Inission Borås en ny Business development manager. Det är Boråssonen Michael Blomgren som återvänder hem efter flera års arbete utomlands. Tillsammans med sina nya kollegor ser han fram emot att bidra till Inissions fortsatta positiva utveckling.

Efter flera år utomlands är Michael Blomgren tillbaka i staden där han växte upp och studerade. Det var här han utbildade sig till Gymnasieingenjör och här han började sin karriär.

– På gymnasiet läste jag natur/teknik och var till en början inställd på ett liv som arkitekt. Jag fick jobb på Ericsson i Borås där jag optimerade, testade och verifierade kretskort. Under åren på Ericsson lärde jag mig också mycket om hur man bygger produktiva arbetsrelationer.

Michael blev sedan headhuntad till Callenberg Engineering, ett svenskt företag baserat i Fort Lauderdale, Florida. Där ledde han en grupp på 10-15 personer som installerade elektrisk utrustning och säkerhetssystem ombord på fartyg och oljeriggar över hela världen. Efter ett år blev Michael anställd av Wilhelmsen Technical Solutions.

– Jag jobbade kvar inom den marina sektorn men nu handlade det mer om att planera, koordinera och övervaka liknande projekt som jag jobbat med tidigare. I min organisation hade jag 25 personer som rapporterade till mig. Allt eftersom fick jag mer kontakt med kunderna och det var här någonstans som mitt intresse för försäljning tog fart.

Michael började sin nya bana som Sales manager 2012 när han anställdes av Consilium Marine US.

– Jag upptäckte att jag var bra på att lyssna på kundernas behov och verkligen förstå vad de behöver. Sälj för mig handlar om att bygga ett ömsesidigt förtroende.

Efter fyra år som Sales manager blev Michael Global sales manager med utgångspunkt i Göteborg.

– Äntligen var jag hemma i Sverige men det blev fortfarande en hel del resor. I mitt jobb som Global sales manager ansvarade jag bl. a. för att upprätta mål och ge råd till marknadsföretag och andra representanter om hur man kan förbättra försäljningen och prestanda runt om i världen.

Hur hamnade du på Inission till slut?
– Det var en kollega i Göteborg som tipsade mig. Inission lockade mig med sitt driv och framåtanda att hela tiden utvecklas till det bättre. Utöver det så är jag i en fas i mitt liv där vill tillbringa mer tid med min familj. Så det blev en vin-vin situation, jobba för ett intressant bolag samtidigt som jag får mer tid med min familj.

Vad är dina första intryck av Inission?
– Det är högt i tak och på marknad- och säljavdelningen är vi en sammansvetsad grupp som alla delar samma vision. Med det sagt har jag fortfarande en hel del att lära. Jag kommer från en helt annan bransch och här är marginalerna lite mer pressade. Det gäller att ha tungan rätt i munn.

På Inission, vad är din titel och arbetsuppgifter?
– Jag är Bussiness development manager vilket innbär att mitt huvudfokus är att identifiera och ta in nya kunder till Inissions fabriker. Just nu bekantar jag mig med branschen och utvärderar potentiella kunder.

Vad har du för intressen vid sidan av jobbet?
– Förutom att resa med familjen gillar jag att spendera tid i fjällmiljö, då framför allt i skidbackarna. Jag gillar god mat och dryck, så det blir många sociala bjudningar och sammankomster. Bilar och båtar är en stor passion, liksom fascinationen för armbandsur. Det är något speciellt med mekaniken i dem.

Tack och lycka till Michael.

 

För mer information kontakta:
Michael Blomgren
Business Development Manager Inission Borås
michael.blomgren@inission.com
+46 769 48 74 31

Om Inission
Inission är en lönsam totalleverantör som erbjuder krävande industrikunder i Norden tillverknings- och logistiktjänster för kompletta elektroniska produkter. Vi utvecklar, konstruerar, testar och industrialiserar kundernas produkter. Vi lagerhåller, reparerar och uppgraderar dem under hela deras livstid. Genom att kombinera detta med en produktion baserad på hög flexibilitet, kundanpassning och korta ledtider blir vårt erbjudande mycket konkurrenskraftigt. Inission har produktionsenheter i Stockholm, Västerås, Borås, Munkfors, Malmö, Trondheim och Tallinn. Inission äger också ett säljbolag i Köpenhamn. Inission är noterade på Nasdaq First North.