Kommunikationsverktyget KOMP.

Efterfrågan på den lättanvända kommunikationsskärmen KOMP har ökat kraftigt som ett resultat av Coronakrisen. Nu har företaget bakom innovationen, No Isolation AS, ingått ett avtal med Inission Norge AS (tidigare Simpro Holding AS) värt 20 MNOK som gäller fram till mars 2021.

Efter att Norge stängt sina gränser till följd av Coronakrisen har efterfrågan av kommunikationsskärmen KOMP ökat kraftigt.

– För att kunna möta den kraftigt ökade efterfrågan kontaktade vi vår hårdvarupartner Inventas i Trondheim. Vi ville veta om det var möjligt att starta nästa produktionscykel tidigare än planerat. Genom Inventas kom vi i kontakt med Inission Norge, som nu kommer att hjälpa oss att producera enheterna, säger Anna Heide, Kommunikationschef No Isolation AS.

Genom sitt lättanvända kommunikationsverktyg KOMP minskar No Isolation ofrivillig ensamhet. KOMP är utformad för att tillgodose behoven och användningsmönstren i en äldre eller analog användargrupp, vilket gör det enkelt att hålla kontakten med familjen digitalt.

– Den här affären betyder mycket för oss och alla i teamet har stort förtroende för produkten. Användbarheten av KOMP är särskilt viktig i dessa tider då äldre tvingats distansera sig från sina barnbarn. Affären betyder också att vi får in Medtech, ett segment i tillväxt, säger Kjetil Blokkum, Affärsutvecklare Inission Norge.


Kjetil Blokkum, Affärsutvecklare Inission Norge.

Enheterna som ska tillverkas är utvecklade av Inventas. Tore Eide är affärsutvecklare på Inventas och säger att de har valt leverantörer som de känner är tillräckligt flexibla för uppdraget.

– Vi arbetar med en kort tidsfrist och var tvungna att få igång en smidig produktionsapparat. Vi har jobbat med Inission Norge tidigare och vet att de är skickliga inom både volymproduktion och logistik. Detsamma gäller för vår underleverantör IV Molding i Leksvik, som tillverkar plastdelar för KOMP. Det är alltså ett starkt team som står bakom produktionen och alla ska ha beröm för att ha visat en lysande inställning till projektet. Att våra partners ligger geografiskt nära varandra är också en stor fördel eftersom det förkortar kommunikationskedjan avsevärt , säger Tore Eide.

Produktionen beräknas ligga på max i augusti och då kommer hela Inission Norges process- och produktionsutrustning att användas, från produktion av kretskort och montering av delarna till den färdiga produkten i förpackning. Inission Norge förväntas producera cirka fem och ett halvt tusen enheter under året.

För mer information kontakta:
Erik Dragset, VD Inission Norge AS
+47 901 62 348
erik.dragset@simpro.no

Denna information är sådan information som Inission AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruks förordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 9 juni 2020 kl. 11:30 CET.

Om Inission
Inission är en lönsam totalleverantör som erbjuder krävande industrikunder i Norden tillverknings- och logistiktjänster för kompletta elektroniska produkter. Vi utvecklar, konstruerar, testar och industrialiserar kundernas produkter. Vi lagerhåller, reparerar och uppgraderar dem under hela deras livstid. Genom att kombinera detta med en produktion baserad på hög flexibilitet, kundanpassning och korta ledtider blir vårt erbjudande mycket konkurrenskraftigt. Inission har produktionsenheter i Stockholm, Västerås, Borås, Munkfors, Malmö, Trondheim (Norge), Lohja (Finland), Lagedi och Tallinn (Estland). Inission äger också ett säljbolag i Köpenhamn. Inission är noterade på Nasdaq First North Growth Market med Stockholm Certified Advisers AB (info@certifiedadviser.se, +46 707 94 90 73) som certified adviser. Bolagets rapporter arkiveras under:www.inission.com/investor-relations

Inission AB: org.nr 556747-1890
Lantvärnsgatan 4,
652 21 Karlstad