Inission Munkfors har sedan i slutet av augusti en ny Ekonomi och HR-chef. Han heter Jesper Holmgren och kommer ursprungligen från Filipstad men är uppvuxen i Karlstad. Jesper kommer senast från rollen som revisor på Ernst & Young och beskriver sig som ödmjuk och målmedveten.

I skrivande stund har Jesper jobbat på Munkforsfabriken i tre veckor men han tror sig redan fått en bra bild över verksamheten.

– Hittills har jag fått ett väldigt proffsigt intryck. Redan i ett tidigt skede fick jag praktisera på samtliga avdelningar för att lära mig så mycket som möjligt om fabriken och dess produktionsflöde – allt från inköp och försäljning till produktion och leverans. Det skapar en förståelse för verksamheten och ger en bakgrund till alla siffror. Dessutom är det trevligt att träffa alla som arbetar här. Det är ett härligt och hjälpsamt gäng.

När upptäckte du intresset för ekonomi?
– Det är något jag alltid haft ett intresse för och varit bra på men en karriär inom ekonomi dröjde. Efter gymnasiet flyttade jag ner till Halmstad för att läsa biomedicin. Det var först senare som jag insåg att jag hellre ville vara med och utveckla verksamheter och se det växa tillsammans med andra. Då var en karriär inom ekonomi en bättre väg att gå för mig.

Jesper skolade om sig till Civilekonom på Karlstad Universitet.

– Efter min examen började jag jobba på Ernst & Young. Där tillbringade jag tre år i rollen som revisor. För att utvecklas kändes det därför rätt i tiden att söka Ekonomichef-tjänsten på Inission Munkfors. Det var en spännande möjlighet att lära sig mer, särskilt inom HR. Med facit i hand så verkar det vara just det, en rolig och dynamisk tjänst där ingen dag är den andra lik.

Vad tycker du är viktigt för att en ekonomiavdelning ska fungera väl?
– Att skapa en laganda och dra nytta av all kompetens som finns här. Mina medarbetare är experter och jag har stor respekt för deras arbete. Vi ska också ha en bra kommunikation med övriga avdelningar och bidra med vår kunskap. Tillsammans kan vi med bra ekonomisk kontroll och styrning också bidra med intäkter.

Vad har du för intressen vid sidan av jobbet?
– Jag tränar mycket och har tidigare spelat både tennis och innebandy, bland annat på division 1-nivå med Sjöstad. Annars umgås jag gärna med familj och vänner.

Tack och Lycka till Jesper!

 

För mer information kontakta:
Jesper Holmgren
Finance & HR Manager Inission Munkfors
jesper.holmgren@inission.com
+46 563 54 05 52