Inission Malmö har sedan någon vecka tillbaka en ny Key Account Manager. Han heter Per-Anders Nilsson och kommer senast från rollen som marknads- och inköpsansvarig hos komponentdistributören Bejoken. Med sitt tekniskt kunnande och fokus på nöjda kunder hoppas han bidra till Inissions fortsatta tillväxtresa.

Efter cirka 10 år är Per-Anders tillbaka i för honom välkända lokaler. Senast han var här hette företaget Onrox. Idag heter det Inission och det har hänt en hel del sedan dess.

– Allt är mer strukturerat och jag ser rutiner som inte fanns innan, till exempel daglig styrning. Verksamheten känns både stabilare och öppnare och jag tror generellt att man som anställd uppskattar mer att vara på jobbet ju mer man vet om vad som händer inom företaget.

Hur hamnade du här igen?
– Jag känner Carl Lidén (VD Inission Malmö) sedan tidigare. Vi har alltid haft ett bra samarbete och han såg en möjlighet att stärka Inission Malmös marknadsavdelning med min kompetens och erfarenhet. Jag tvekade inte en sekund när frågan kom. Produktion och kundfokus sitter i ryggmärgen och hos Inission har jag större chans att påverka verksamheten.

När upptäckte du intresset för sälj?
– Det var inget jag visste från start att jag skulle hålla på med men så småningom upptäcker man sina egenskaper. Att göra kunder nöjda har däremot alltid varit min grej. Affären ska gynna båda parter.

Vad är viktigaste egenskapen hos en Key Account Manager tycker du?
– Att vara lyhörd och engagerad. Jag har också kommit långt på att vara öppen och rak mot mina kunder och leverantörer. Jag säger vad jag tycker och står för vad jag gör. Det är bättre att ta ett dåligt beslut än inget alls.

Som person beskriver sig Per-Anders som orädd och prestigelös och även om han aldrig drivit ett eget företag så jobbar han som om han äger företaget.

Hur ser en dag på Inission ut?
– Som Key Account Manager ansvarar jag för ekonomi, produktion och leverans gentemot ett antal nyckelkunder. Det innebär en del kundmöten. Tillsammans med mina kollegor tar jag också hand om offertförfrågningar och anbudsmöten med teknik och inköp. Det är en hel del planering inför tillverkningen av en ny produkt. Nykundsbearbetning ingår också i tjänsten och jag ser fram emot att samarbeta med det nätverk jag byggt upp genom åren.

Vad har du för intressen vid sidan av jobbet?
– Jakt och friluftsliv är en stor del av mitt liv. Här i Skåne jagas det mestadels hare och rådjur men med jaktlaget i Småland jagar vi älg och vildsvin.

Tack och lycka till.

 

För mer information:
Per-Anders Nilsson, Key Account Manager Inission Malmö
Peranders.nilsson@inission.com
040-650 02 06

Om Inission
Inission är en lönsam totalleverantör som erbjuder krävande industrikunder i Norden kompletta elektroniska och mekaniska produkter av högsta kvalité. Våra tjänster täcker in hela produktlivscykeln, från utveckling och konstruktion till industrialisering, volymproduktion och eftermarknad. Genom att kombinera detta med logistiktjänster och en produktion baserad på hög flexibilitet, kundanpassning och korta ledtider blir vårt erbjudande mycket konkurrenskraftigt. Inission har produktionsenheter i Stockholm, Västerås, Borås, Munkfors, Malmö, Løkken Verk (Norge), Lohja (Finland), Lagedi och Tallinn (Estland). Inission är noterade på Nasdaq First North Growth Market.