Sedan i slutet av januari är Åsa Persson ny Key Account Manager på Inission Munkfors. Åsa kommer senast från rollen som Key Account Sales på voestalpine Precision Strip AB, en internationell koncern inom stålindustrin. Nu ser hon fram emot att stärka och utveckla verksamhetens marknadsavdelning med sin positiva attityd och stora kundfokus.

Åsa är uppvuxen och bor i Ransäter, cirka en mil ifrån Munkfors. Hennes intresse för människor kom tidigt och när det var dags att söka jobb drogs hon oftast till service-inriktade yrken.

– Jag inledde min karriär med att jobba i reception. Jag trivdes med att träffa och hjälpa människor. Jag har tidigare haft roller som inte innefattat kontakt med människor och det har inte passat mig alls.

Varför sökte du dig till Inission?
– Jag ville ha nya utmaningar och utvecklas som person. Inission verkade spännande. Det är en mindre koncern och jag tror man får mer utrymme att utvecklas i sin roll här. Jag vill känna att jag är en del i en process och att jag medverkar till förbättringsarbetet.

Vad är dina första intryck av Inission?
– Hittills är mina intryck av Inission Munkfors positiva. Det är en modern fabrik med ett stort fokus på ständiga förbättringar. Förändring är en del av vardagen och det kan gå fort mellan ord och handling. Det är en spännande bransch men även om jag i grunden är trygg i min säljroll innebär bytet till en helt ny bransch en jätteutmaning. Som tur är blir jag väl omhändertagen.

-Inission är också en tydlig organisation. Varje morgon träffas vi för att gå igenom vad som ska ske under dagen. Vilka leveranser ska gå, har vi problem, vilka lösningar finns det. När alla är involverade skapas en känsla av att vi är ett lag som tillsammans jobbar mot ett gemensamt mål, vilket jag anser är bland det viktigaste för att en verksamhet ska fungera väl.

Vad är dina bästa egenskaper som Key Account Manager?
– Jag är positiv och har ett stort kundfokus. Jag är en organisatör som har koll på mina uppdrag och kan fastställa vad det är kunden behöver. Som Key Account Manager tror jag också att det är viktigt att vara flexibel och problemlösningsorienterad.

På Inission, vad är dina arbetsuppgifter?
– Jag har det övergripande ansvaret att upprätthålla en långsiktig och bra relation med våra nyckelkunder. Man kan säga att jag ansvarar för hur kunden upplever Inission. Jag jobbar tätt ihop med alla avdelningar för att kunna presentera en så kostnadseffektiv lösning till kunden som möjligt. Därefter är jag med kunden på hela resan, från offert till leverans av färdig produkt.

-Vi är flera Key Account Managers på inission Munkfors och våra arbetsuppgifter varierar något. Några av oss letar nya kunder, medan jag i dagsläget försöker upprätthålla god kontakt med befintliga.

Vad har du för intressen vid sidan av jobbet?
– Utöver att vara med familjen och läsa böcker gillar jag ett liv i rörelse. Jag dansar, rider och är ute i naturen. Jag är också tränare för ett innebandylag.

Tack och lycka till Åsa

För mer information kontakta:
Åsa Persson, Key Account Manager Inission Munkfors
asa.persson@inission.com
+46 563 54 05 54

Om Inission
Inission är en lönsam totalleverantör som erbjuder krävande industrikunder i Norden kompletta elektroniska och mekaniska produkter av högsta kvalité. Våra tjänster täcker in hela produktlivscykeln, från utveckling och konstruktion till industrialisering, volymproduktion och eftermarknad. Genom att kombinera detta med logistiktjänster och en produktion baserad på hög flexibilitet, kundanpassning och korta ledtider blir vårt erbjudande mycket konkurrenskraftigt. Inission har produktionsenheter i Stockholm, Västerås, Borås, Munkfors, Malmö, Løkken Verk (Norge), Lohja (Finland), Lagedi och Tallinn (Estland). Inission är noterade på Nasdaq First North Growth Market.