Det är dags att återigen få veta mer om människorna som hjälpt till att bygga upp Inission till vad det är idag. På Inission Munkfors har vi träffat elektroniktekniker Malin Grevillius.

Sedan fyra år tillbaka jobbar Malin Grevillius som elektroniktekniker på Inission Munkfors. Hon beskriver sitt yrke som roligt, varierande och utvecklande men berättar också att teknikinriktningen inte var helt självklar till en början.

– Jag läste Konst & Form på gymnasiet och var egentligen helt oteknisk. Det var först efter gymnasiet som intresset för teknik började visa sig och jag bestämde mig för att bli ljudtekniker.

Malin flyttade till Malmö för att plugga vidare inom scen- och teaterteknologi på Malmö högskola. Hon fick senare jobb i Stockholm men efter några år som ljudtekniker på teatrar och cirkusar växte ett allt starkare intresse för elektronik fram. För att få fördjupade kunskaper i ämnet började hon läsa till Elektroniktekniker på Karlstad teknikcenter. Två år senare tog hon examen.

– Under studietiden hade jag gjort både praktik och examensjobb på Inission Munkfors så när de sökte en produktionstekniker tog jag chansen.

Vad gör en elektroniktekniker?
– På Inission är vi tekniker som alla har lite olika specialområden. Vissa tar hand om tester och felsöker kort i samarbete med kunderna, andra jobbar med celler för att optimera arbetsflöden och någon programmerar och sköter maskiner. Det beror lite på vad man är intresserad av.

Malin arbetar mestadels med beredningar i affärssystemet Monitor. Att bereda innebär att teknikern, via underlag från kunden, ska bestämma hur ett kort ska tillverkas. I beredningen finns beskrivningar i form av bl.a. ritningar, mönsterkortsunderlag, komponentlistor, foton och texter. Det står även hur lång tid jobbet får ta. När beredningen är klar jobbar Malin tätt ihop med produktionsteamen som ska tillverka korten. Det medför att yrket också blir väldigt serviceinriktat.

– I grunden är vi tekniker individualister men vi täcker upp för varandra om någon behöver hjälp. Vi har ett bra samarbete och man känner sig uppskattad. Att vara elektroniktekniker är ett roligt och varierat jobb och det finns alltid något att göra.

Vad är viktigaste egenskapen hos en produktionstekniker tycker du?
– Mina bästa egenskaper är att jag är noggrann, serviceinriktad och mån om att avsluta det jag påbörjat. Att vara lyhörd för produktionens behov, flexibel och ha ett intresse för förbättringsarbete är också viktigt. Under min tid på Inission har vi alltid jobbat enligt lean-metoden så för oss är förenkling och förbättring en del av vardagen för att stärka vår konkurrenskraft.

Har du något att säga till de som överväger att utbilda sig till tekniker?
– Bara kör, det är ett roligt yrke och inget man kommer att ångra. Utvecklingsmöjligheterna är stora. Det finns många inriktningar och utifrån sitt intresse väljer man själv vilken väg man ska gå.

Vad har du för fritidsintressen?
– Jag är intresserad av personlig utveckling och går kurser i det. Jag gillar också att gå i skogen, rida och läsa. Jag jobbar också på en kravmärkt bondgård med allt vad det innebär; tar hand om kalvar, mjölkar kor och mockar skit. Det är faktiskt roligare än vad man tror.

 

—————————————————

Inission är synonymt med trevliga arbetskamrater, teamwork, delaktighet och karriärmöjligheter. Vi är alltid intresserade av att få kontakt med människor som söker efter en rolig, utmanande och spännande arbetsplats och som vill dela med sig av sin kunskap och erfarenhet. Vill du berätta vad du skulle kunna bidra med får du mer än gärna kontakta oss. Ring eller maila till VD på respektive fabrik, kontaktuppgifter hittar du under kontakter.

Om Inission
Inission är en lönsam totalleverantör som erbjuder krävande industrikunder i Norden kompletta elektroniska och mekaniska produkter av högsta kvalité. Våra tjänster täcker in hela produktlivscykeln, från utveckling och konstruktion till industrialisering, volymproduktion och eftermarknad. Genom att kombinera detta med logistiktjänster och en produktion baserad på hög flexibilitet, kundanpassning och korta ledtider blir vårt erbjudande mycket konkurrenskraftigt. Inission har produktionsenheter i Stockholm, Västerås, Borås, Munkfors, Malmö, Løkken Verk (Norge), Lohja (Finland), Lagedi och Tallinn (Estland). Inission är noterade på Nasdaq First North Growth Market.