Snart avgörs 2022 års upplaga av Inissions innovationstävling. Under Ny Tekniks 33-listan Live den 10 november kommer tre värdiga finalister att tävla om utvecklings- och tillverkningstjänster värt 1 miljon kronor.

Den 10 november avgörs Inission innovation award på Epicenter i Stockholm. Finalen avgörs under Ny Tekniks 33-listan Live, Sveriges första och äldsta startuplista som varje år firar Sveriges 33 mest lovande startups genom att samla pigga riskkapitalister, etablerade techprofiler och lovande entreprenörer.

– Efter förra årets succé ville vi självklart samköra finalen med 33-listan Live igen. Ett uppmärksammat event som detta innebär ett utmärkt läge för våra finalister att sälja in sina innovationer. Vi har tre mycket starka finalister varav två av dem också återfinns på 33-listan. Att ta en innovation till en kommersiell framgång är inte lätt så vinstsumman, utmärkelsen och publiciteten som vinnaren får är välförtjänt och behövs. Det här blir en upplevelse de sent kommer glömma, säger Inissions Marknadschef Olle Hulteberg.

Finalisterna är framröstade av en jury som i år består av Inissions ägare och representanter från Almi, Nordea och Ny Teknik.

– Innovationerna har värderats på uppfinningshöjd, genomförbarhet, marknadspotential och nyhetsvärde. Det är också juryn som utser vinnaren i ett spännande Draknästet-liknande koncept som framförs på scenen i en publikvänlig och underhållande förpackning, säger Olle Hulteberg.

Publiken får också chansen att rösta fram en favorit när ytterligare 50 000 kr delas ut i form av Publikens pris.

Årets tre finalister är:

Avsalt AB

Malmöbaserade Avsalt grundades 2019 av Mohamad Takwa och Nicolaas Boon. Tillsammans med Johan Säfholm, VD, ställer de upp i Inission innovation award med en patenterad teknik som avlägsnar joner och laddade småmolekyler från vattenflöden.

Vatten som har tillräckligt låg salthalt för att vara drickbart kommer att bli en allt större bristvara i framtiden. Det beror till stor del på den globala uppvärmningen och avfallsvatten som inte återvinns, vilket gör grundvattnet saltare och saltare. Med Avsalts skalbara lösning i form av avjoniserande celler finns möjligheten att förbättra både grundvatten och avfallsvatten från industri samt göra hårt vatten mjukare. Till skillnad mot konkurrenternas lösning innehåller inte Avsalts teknik några förbrukningsvaror eller kemikalier, vilket resulterar i en kostnadseffektiv lösning där varje kWh går åt till rent vatten. Läs mer på www.avsalt.com

Wavr Tech AB

Fr. v. Samuel Zayas och Patrik Zayas.

Göteborgsbaserade Wavr Tech grundades 2016 av bröderna Patrik och Samuel Zayas. Tillsammans ställer de upp i Inission innovation award med innovationen Zentnl, en digital mänsklig tvilling driven av rörelsesensorer i plagg.

Belastningsskador är ett av de primära arbetsrelaterade hälsoproblemen och kostar stora summor årligen. Dagens riskanalyser bygger på observationsmetoder, frågeformulär och subjektiva bedömningar utan möjligheten att kontinuerligt analysera poser, negativa rörelsemönster, incidenter och exponeringar. Med hjälp av Zentnl, en teknik som kartlägger och analyserar mänsklig rörelse med hjälp av rörelsesensorer och AI, finns möjligheten att proaktivt arbeta för och skapa en säkrare och mer hälsosam arbetsmiljö med realtidsanalyser direkt till din mobil.
Läs mer på www.wavr.com

Brinja AB

Xavier Leon.

Göteborgsbaserade Brinja grundades 2016 av VD Xavier Leon. I år ställer han upp i Inission innovation award med Brinjas IoT-plattform för byggarbetsplatser.

Byggbranschen har länge brottats med säkerhets-, effektivitets- och hållbarhetsfrågor på byggarbetsplatser. Nu har Brinja utvecklat en digitaliserad lösning designad för tuffa miljöer som är enkel att installera, använda och montera ner. Med hjälp av en anslutning- och styrenhetshub och sensorer kan utrymningsprocessen effektiviseras och ljuskonsumtionen automatiseras. Dessutom kan sensorerna användas för att bland annat mäta fukthalt, damm- och ljudnivåer. Det minskar i slutändan kostnaden och ger en bättre kontroll och säkerhet för medarbetarna. Allt genom en app i telefonen. Läs mer på www.brinja.se

För mer information kontakta:
Olle Hulteberg, Marknadschef Inission AB
0707-202 444
olle.hulteberg@inission.com

Om Inission
Inission är en lönsam totalleverantör som erbjuder krävande industrikunder i Norden kompletta elektroniska och mekaniska produkter av högsta kvalité. Våra tjänster täcker in hela produktlivscykeln, från utveckling och konstruktion till industrialisering, volymproduktion och eftermarknad. Genom att kombinera detta med logistiktjänster och en produktion baserad på hög flexibilitet, kundanpassning och korta ledtider blir vårt erbjudande mycket konkurrenskraftigt. Inission har produktionsenheter i Stockholm, Västerås, Borås, Munkfors, Malmö, Løkken Verk (Norge), Lohja (Finland), Lagedi och Tallinn (Estland). Inission är noterade på Nasdaq First North Growth Market.

www.inission.com