Nu är det dags att hälsa Mattias Johansson och Rebecca Vang välkomna till Inission. Båda har lång och bred erfarenhet av försäljning och vet hur man skapar trygghet för kunden. Tillsammans ser de fram emot att utveckla Borås marknadsavdelning med sina respektive styrkor och bidra till Inissions fortsatta tillväxtresa.

 

Mattias har sina rötter i Skanör/Falsterbo men har bott i Borås sedan -99. Säljintresset kom plötsligt och oväntat när han en dag som lagerchef på Elgiganten fick hoppa in som butiksförsäljare.

– Det banade vägen för en ny karriär och sedan dess har jag uteslutande jobbat med försäljning. Min senaste roll var som Affärsområdeschef mot fordonsindustrin på Primo i Limmared, ett företag som tillverkar profiler i plast. Jag tycker fortfarande att mötet med andra människor är otroligt roligt, säger Mattias.

För Rebecca kom däremot intresset för sälj tidigare och i kombination med hennes fascination för teknik banande det vägen till Borås Högskola där hon utbildade sig till affärsingenjör inom industriell ekonomi.

– Efter min examen började jag jobba som Efterförsäljningschef på IUT Industriell Ugnsteknik i Härryda. Sedan dess har jag jobbat som Säljkoordinator och Säljchef. Min senaste roll innan Inission var som Key Account Manager på Omni Retail i Lerum, säger Rebecca.

De båda har gemensamt att elektronikbranschen är ett outforskat område.

–  Det här är en rejäl utmaning och man måste vara ödmjuk mot sig själv. Att bege sin in i en ny bransch är inte lätt. Men det är samtidigt en av anledningarna till att jag sökte tjänsten. Det är roligt att lära sig nya saker och träffa nya människor. Man utvecklar nya färdigheter och växer som människa, säger Rebecca och Mattias instämmer.

– Vi har lyckligtvis hjälpsamma kompetenta kollegor i vårt team och vi stöttar varandra. Det är en glädje att få komma till kontoret, fyller Mattias i.

Var det något specifikt som fick er att fastna för Inission?
– Strävan att vilja framåt och hur företaget uppmärksammar och stöttar industrin genom bland annat Inission innovation award. Jag gillar också att det är en platt organisation med högt i tak och korta beslutsvägar, säger Mattias.
– Utmaningen, arbetsuppgifterna och verksamheten lät lockande men främst fick jag en bra känsla för Inission efter intervjun med Carl (Lidén, VD Inission Malmö/Borås) och Patrick (Edvardsson, Säljchef Inission Malmö/Borås), säger Rebecca.

Hur skulle ni vilja beskriva varandra kort?
– Rebecca är glad, social och relationsbyggande. Hon är också pådrivande och vill framåt samtidigt som hon har en fördel med sitt tekniska intresse och bakgrund.
– Mattias är glad, trevlig, och vill ständigt lära sig mer. Han är dessutom strukturerad och noggrann.

Vad tycker ni är den viktigaste egenskapen hos en Key account manager?
– En KAM har ansvar för sina kunder och är spindeln i nätet både internt och externt. Då är det viktigt att kunna lyssna och ibland också läsa mellan raderna om kunden nöjd eller om vi verkligen drar åt samma håll, säger Mattias.
– Det gäller också att lära känna varandra, vara pålitlig och alltid hålla vad man lovar. Då skapas trygghet, säger Rebecca.

Vad har ni för intressen vid sidan av jobbet?
– Jag gillar utförsåkning på vintern och efter årsskiftet bär det av till Sälen. På sommaren är det simning som gäller, säger Mattias.
– Umgås med familjen och middagar med goda vänner. Jag mår också väldigt bra när jag får vara i skogen, där får jag energi och återhämtning.

 

Tack Mattias och Rebecca. Lycka till!

 

För mer information:
Mattias Johansson, Key Account Manager, Inission Borås
mattias.johansson@inission.com
010 179 11 58

Rebecca Vang, Key Account Manager, Inission Borås
Rebecca.vang@inission.com
033 724 23 34

 

Om Inission
Inission är en tillverkningspartner med tjänster och produkter som täcker hela produktens livscykel, från utveckling och design till industrialisering, volymproduktion och eftermarknad. Genom att kombinera detta med tjänster och leveranser baserade på hög flexibilitet, kundanpassning och korta ledtider blir vårt erbjudande mycket konkurrenskraftigt. Erbjudandet är uppdelat i två affärsområden där det ena är kontraktstillverkning av elektroniska och mekaniska produkter och det andra är strömförsörjningslösningar och system.
Inission har cirka 900 anställda och verksamheter i Sverige, Norge, Finland, Estland, Italien, USA och Tunisien. Inission är noterat på Nasdaq First North Growth Market.

www.inission.com