Inission har fått en ny Business development manager. Han heter Per Jennel och kommer senast från rollen som Försäljningschef på EK Power solutions. Med sin långa och breda erfarenhet inom både teknik och sälj ser han fram emot att hjälpa Inissions kunder att växa och förvalta sina marknadsandelar.

Per är uppväxt i Stockholm och lade tidigt grunden till sin karriär genom att läsa till Civilingenjör på KTH. Efter sin examen flyttade han till USA och läste vidare på Rochester Institute of Technology.

– Efter mina studier började jag jobba för Tetra Pak, inom förpackningsbranschen. Förutom i Sverige så jobbade jag bland annat i England och Japan. Jag var också i Chicago och hjälpte till med att bygga upp en utvecklingsenhet.

På Tetra Pak fick han chansen att sälja in sina ideer och blev en slags intraprenör och efter åtta år i bolaget kände Per att hans hjärta istället var inom försäljning.

Per har sedan tiden på tetra Pak haft flera olika säljroller inom en rad bolag och områden. Han har sålt satellitkapacitet och bredband, jobbat på mjukvarubolag som var pionjärer inom GPS i mobiler och marknadsfört funktionstestutrustning för elektroniktillverkare.

– Jag började jobba i samma bransch som Inission när jag anställdes av norska Norautron som ansvarig för den svenska försäljningsenheten. Därefter blev jag säljchef för Orbit One-koncernen. I samband med det lärde jag känna Fredric Grahn, Inission-koncernens nuvarande säljchef. Tillsammans samordnade och strukturerade vi säljarbetet och skapade en gemensam miljö och inriktning.

– Per har en bred och lång erfarenhet av försäljning. Han har stor förståelse för kundernas behov och levererar kundnytta därefter. Det är ett privilegium att tillsammans få utveckla och förstärka Inissions marknadsposition, alltid med kunden i centrum, säger Fredric Grahn Säljchef Inission AB.

Innan Per anslöt sig till Inission jobbade han som Försäljningschef på EK Power Solutions, ett designhus för kraftelektronik, mönsterkortlayout, motorstyrning och laddning. Under hans sex år i bolaget ökade lönsamheten rejält och omsättningen gick från cirka 22 MSEK till över 50 MSEK. Per satt även med i ledningsgruppen.

Vad fick dig att fastna för Inission?
– Möjligheten att få vara med och förbättra Inissions utvecklingsenhet i Västerås (Innovate). Den har fina förutsättningar att växa med fler in house uppdrag.  Jag ser också fram emot att sälja Inissions EMS-tjänster och att få jobba med Fredric igen.

Vad är dina första intryck av Inission?
– Supertrevligt. Värderingarna lyser igenom. Det är flexibilitet, attityd, precision och man säger som det är. Jag känner ägarna Olle och Fredrik sedan tidigare. De är duktiga entreprenörer som har byggt ett imponerande bolag.

Vad är dina bästa egenskaper du tar med dig till jobbet?
– Jag jobbar strukturerat och målmedvetet. Bollen ska i mål.

Vad tycker du mest om med ditt jobb?
– Det finns en fantastisk mångfald inom bolagen i svensk industri och startup kulturen i Sverige är stark. Det är en förmån att få lära känna dem, jobba med dem, tillverka deras produkter och hjälpa dem att växa.

Vad är den viktigaste egenskapen hos en Business development manager?
– I min roll är målet att skapa värde för kunden och på så sätt öka försäljningen. Att skapa värde innebär att förbättra, förenkla eller förfina en rutin, process, produkt eller tjänst kopplad till affären. För att detta ska vara möjligt krävs goda relationer och att förstå kundens behov.

Vad har du för intressen vid sidan av jobbet?
– Tennis, golf och att tillbringa tid med familjen i Stockholms skärgård. När vädret tillåter blir det en del vattenaktiviteter, till exempel segling, vind surfing och vattenskidor.

Tack och lycka till Per!

 

För mer information kontakta:
Per Jennel
Business development manager Inissions Västerås/Stockholm
070-509 66 40
per.jennel@inission.com

 

Om Inission
Inission är en lönsam totalleverantör som erbjuder krävande industrikunder i Norden kompletta elektroniska och mekaniska produkter av högsta kvalité. Våra tjänster täcker in hela produktlivscykeln, från utveckling och konstruktion till industrialisering, volymproduktion och eftermarknad. Genom att kombinera detta med logistiktjänster och en produktion baserad på hög flexibilitet, kundanpassning och korta ledtider blir vårt erbjudande mycket konkurrenskraftigt. Inission har produktionsenheter i Stockholm, Västerås, Borås, Munkfors, Malmö, Løkken Verk (Norge), Lohja (Finland), Lagedi och Tallinn (Estland). Inission är noterade på Nasdaq First North Growth Market.